Domov SPRÁVY News Svetlá na hranie videohier? Ford chce baviť počas nabíjania

Svetlá na hranie videohier? Ford chce baviť počas nabíjania

Svetlá na hranie videohier? Nie, to vôbec nie je žiadne sci-fi, ale plán americkej automobilky Ford. Novej funkcie sa dočká aj samotný volant. Američania už teraz pracujú na najnovšom spôsobe, ako priniesť pasažierom zábavu počas nabíjania ich elektromobilu.

Svetlá na hranie videohier znejú skutočne ako vízia do budúcnosti. Avšak Ford sa rozhodol priniesť túto možnosť do reality. Doba nabíjania elektromobilov sa postupným vývojom tejto technológie pomaly, ale isto, skracuje. Automobilky naďalej prinášajú nové spôsoby, ako dokážu posádku zabaviť počas „nútenej“ pauzy na nabíjacej stanici. A Ford sa rozhodol, že sa pustí cestou videohier. Značka si totiž v ich najnovšom patentovom návrhu zaumienila chytré a zábavné využitie svetiel. A neustále zlepšujúca sa technológia Matrix LED svetlometov im to má umožniť.

Foto: Ford
Myslia na všetkých bez rozdielu

Funkcia projekcie, kedy svetlá zobrazujú animáciu na cestu či na najbližšie okolie, už poznáme. Predstavila ju napríklad aj nemecká automobilka Audi. Web Carbuzz však objavil niečo zaujímavé v patentovom návrhu Fordu. Ten chce priniesť do využiteľnosti svetlometov aj prvok zábavy pre posádku. To znamená, že svetlá by sa dokázali premeniť na projektory, ktoré by zobrazovali obraz hry priamo pred autom.

Hranie hier na palube nemožno už označiť za nič nové a prevratné. Hranie hier sa objavilo napríklad na obrazovkách infotainment systému v prípade značky Tesla či BMW. Honda s modelom e posunula level a umožnila pripojenie konzoly Playstation. Ford chce však pomyselnú latku posunúť ešte vyššie a priniesť zábavu pre všetkých pasažierov rovnako. Predpokladá, že všetkým pasažierom sa bude lepšie sledovať projekcia prostredníctvom svetiel v porovnaní s malými displejmi na palubnej doske.

Foto: Ford
Bezpečnosť a maximálna konfigurácia

Ovládanie by v tomto prípade podľa patentového návrhy mali zabezpečovať externé ovládače, respektíve ovládacie prvky vozidla. Tu by automobilka mohla využiť technológiu „steer by wire“ a „drive by wire“. V praxi by to znamenalo, že by nedochádzalo k mechanickej väzbe na kolesá a pohonné ústrojenstvo vozidla. Vo Forde myslia aj na bezpečnosť, keďže spustenie herného módu by šlo len v prípade odstaveného vozidla. Auto by dokonca malo aj automaticky upravovať intenzitu svetla, aby sa tak eliminovala rozdielnosť povrchov, na ktoré sa má obraz premietať.

Foto: Ford

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCarbuzz
Predchádzajúci článokCupra prenesie vzrušenie z Formuly E priamo do obývačky
Nasledujúci článokKrpec s atmosférou je ideálom pre seniorov i začínajúcich vodičov