Domov SPRÁVY Elektromobilita Reuters: Tesla zastavila vývoj lacného elektromobilu. Klamete, odkazuje Musk

Reuters: Tesla zastavila vývoj lacného elektromobilu. Klamete, odkazuje Musk

Foto: Tesla

Tak kde je pravda? Agentúra Reuters píše, že Tesla upustila od plánu predstaviť lacný elektromobil. Elon Musk však reaguje, že klamú. Akcie firmy klesajú.

Téma lacného elektromobilu s logom Tesla je príbeh, ktorý sa ťahá už zopár rokov. Pôvodne šéf značky Elon Musk popieral, že by pracovali na cenovo dostupnom elektromobile, no koncom roka 2022 už bolo všetko inak. Na brífingu k finančným výsledkom Musk prezradil analytikom, že Tesla začína pracovať na menšom a lacnejšom aute. Vo veľkom sa následne začalo hovoriť o neoficiálnom názve Model 2 a cene na úrovni 25-tisíc eur.

Informáciu potvrdili až 3 zdroje

V novembri 2023 mal následne Elon Musk vyraziť na pracovnú cestu do nemeckej továrne Grünheide, kde mal zamestnancom oznámiť, že lacná Tesla s cenovkou do 25-tisíc eur sa bude vyrábať práve tam. Teraz však agentúra Reuters prišla s exkluzívnou informáciou, že Tesla projekt lacného elektromobilu náhle zrušila. Danú informáciu jej potvrdili tri zdroje blízke tejto téme. Musk sa však bráni a tvrdí, že agentúra klame.

Podľa zdrojov Reuters bude Tesla na rovnakej platforme naďalej vyvíjať autonómne taxíky. Údajné rozhodnutie o ukončení projektu cenovo dostupného elektromobilu pre masy ide proti dlhodobým tvrdeniam samotného Elona Muska. Jeho pôvodný plán z roku 2006 totiž počítal s výrobou luxusných vozidiel, z ktorých získané finančné prostriedky by umožnili financovanie lacného rodinného elektromobilu. Cieľ predstaviť elektromobil pre masy sa Musk držal až do minulého roka, kedy investorom povedal, že automobilka plánuje začať s jeho výrobou vo svojej továrni v Texase v druhej polovici 2025.

Tesla
Foto: Tesla
Od Modelu 2 k autonómnemu taxíku

Dva zdroje však pre Reuters uviedli, že spolu s desiatkami ďalších zamestnancov sa zúčastnili mítingu, kde sa dozvedeli o ukončení projektu Model 2. Stretnutie sa malo konať koncom februára, pričom Musk podľa nich nakázal, aby sa pokračovalo vo vývoji autonómneho taxi. Následne tieto správy potvrdil pre Reuters aj tretí zdroj, ktorý navyše dodal, že taxíky sa budú vyrábať v oveľa menších množstvách ako sa predpokladalo pri Modeli 2.

Otázne je, kde teda leží pravda? Musk na svojej sociálnej sieti X (predtým Twitter) uviedol, že Reuters klame. Na druhej strane, je to práve on, kto si za roky získal povesť človeka, ktorý jeden deň hovorí tak a druhý deň koná inak.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJReuters
Predchádzajúci článokDruhá generácia Porsche Taycan je v plnom vývoji. Dostane dlhší dojazd
Nasledujúci článokNový Mustang s V8 je na Slovensku, poznáme kompletný cenník