Domov SPRÁVY Elektromobilita Uťahovali si z nás, ale TOTO je najlepšie hodnotené auto v histórii...

Uťahovali si z nás, ale TOTO je najlepšie hodnotené auto v histórii ADAC

Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

Posmešky bokom. Toto je prvé auto v histórii autoklubu ADAC, ktoré si v rozsiahlom a komplexnom teste vyslúžilo hodnotenie “veľmi dobré.”

Nie je to tak dávno, čo Volkswagen ID.7 prešiel našimi rukami. Naše dojmy z týždňového testu sme vám zhrnuli v predchádzajúcom článku. Jeho nadpis zarezonoval predovšetkým na našom Facebooku, kde sa dočkal viac-menej ironických komentárov. Elektromobily nie sú dokonalé a porovnávať ich so spaľovacími autami je častokrát dosť ošemetné. Ich neustálym vývojom sa však čoraz zdokonaľujú a VW ID.7 je toho najlepším dôkazom. Všeobecne, v mnohých oblastiach ide skutočne o výborné auto a jeden z najlepších elektromobilov, aké sa zatiaľ v našej redakcii objavili. Pozitívne hodnotenia si vyslúžil aj v iných domácich či zahraničných redakciách a jeho kvality najnovšie dokazuje aj test nemeckého autoklubu ADAC.

Volkswagen ID.7
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos
Test ADAC

Odborníci z „Allgemeiner Deutscher Automobil-Club eV“ (ADAC) každoročne testujú približne 100 vozidiel. Testujú ich naozaj komplexne, podľa viac ako 350 kritérií v siedmich hlavných kategóriách. Volkswagen ID.7 v konečnom zúčtovaní získal vynikajúce skóre v kategóriách motor/pohon (1,0), bezpečnosť (1,1), environmentálny/ekologický test (1,2) a komfort (1,5). Elektrická limuzína zaujala aj v ďalších hlavných kategóriách, ktoré prispeli k celkovému hodnoteniu. Napríklad oblasti jazdných vlastností (2,1), karoséria/batožinový priestor (2,3) a interiér (2,4) boli ohodnotené ako „dobré“. Keďže dve kategórie environmentálnych/ekologických testov a bezpečnosti majú najvyššiu váhu, celkové skóre pre ID.7 bolo 1,5, výsledkom čoho je celkové hodnotenie „veľmi dobré,“ čo sa stalo vôbec prvýkrát.

Volkswagen ID.7
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

Test bol vykonaný na modeli Volkswagen ID.7 Pro s výkonom 210 kW (286 k). Zaujal najmä vysokou energetickou účinnosťou. So spotrebou len 18,1 kWh/100 km v kombinovanej prevádzke v teste ADAC Ecotest je toto vozidlo jedno z najúspornejších modelov v strednej triede. Získalo preto skóre 0,7 za podkategóriu „Spotreba/CO2“ a v dôsledku toho získalo aj plných päť hviezdičiek v Ecoteste, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou testu vozidiel ADAC už viac ako 20 rokov.  Toto hodnotenie bolo prekonané len v podkategórii „Aktívna bezpečnosť – asistenčné systémy“, ktorá získala najlepšie hodnotenie 0,6.

Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos
Prekonal aj výrazne drahšie autá

Pre nás je skvelé vidieť, že bezpečnosť, efektivita a komfort nie sú len otázkou ceny,“ hovorí Dino Silvestro, vedúci testovania vozidiel v technologickom centre ADAC v Landsberg am Lech. „Vďaka našim komplexným testovacím metódam s modernými testovacími laboratóriami je náš test vozidiel jedným z najkomplexnejších testov ochrany spotrebiteľa a umožňuje porovnávať všetky výsledky testov bez obmedzenia – bez ohľadu na triedu vozidla a cenu.

Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

Z výsledkov testu mali radosť aj vo Volkswagene. Kai Grünitz, člen predstavenstva zodpovedný za technický vývoj, k tomu povedal: „Sme veľmi hrdí a potešení týmto fantastickým výsledkom. Test vozidla, ktorý vykonáva ADAC, je mimoriadne dôležitý a vzhľadom na postavenie organizácie ako nezávislého orgánu je veľmi uznávaný. V tejto súvislosti som presvedčený, že toto hodnotenie môže zohrať úlohu pri presviedčaní veľkého počtu potenciálnych zákazníkov, aby sa rozhodli pre náš plne elektrický sedan.

Testovali sme jeden z najlepších elektromobilov. Štvala nás iba jedna vec

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.4 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJADAC, TS Volkswagen
Predchádzajúci článokSlovenská firma ide príkladom, spaľovacie autá postupne nahrádza elektromobilmi
Nasledujúci článokModely Alfa Romeo prichádzajú v temnej verzii Super Sport