Domov SPRÁVY News Konferencia “MOBILITA NA SLOVENSKU” sa zameria na budúcnosť skúšania, schvaľovania a kontroly...

Konferencia “MOBILITA NA SLOVENSKU” sa zameria na budúcnosť skúšania, schvaľovania a kontroly vozidiel

Po viac ako dvoch rokoch sa opäť uskutoční výnimočná konferencia MOBILITA na Slovensku, ktorá spojí odbornú verejnosť a priláka pozornosť všetkých, ktorých zaujíma téma skúšania, schvaľovania a kontrol vozidiel. Podujatie sa koná už tento týždeň, 30. mája. Dostupné sú už len posledné voľné miesta pre prezenčnú účasť, avšak je možnosť sledovať ju aj online.

Spoločnosť TÜV SÜD Slovakia s.r.o. v spolupráci s partnermi usporiada konferenciu s názvom “MOBILITA NA SLOVENSKU” v Demänová Rezort v Liptovskom Mikuláši, ktorá sa koná už 30. mája 2024. Hlavným zameraním tohto podujatia bude budúcnosť skúšania, schvaľovania a kontrol vozidiel. Konferencia sa uskutoční pod záštitou medzinárodnej organizácie CITA a Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.

Konferencia sa bude zaoberať nasledujúcimi hlavnými témami:

  • Vplyv stratégií EÚ na budúce trendy v automobilovom priemysle
  • Zmeny prinášané programami Green Deal a Vision Zero do procesu vývoja a schvaľovania vozidiel
  • Implementácia inovácií a zmien do praxe v oblasti skúšania, schvaľovania a kontrol vozidiel

Verejnosť môže očakávať zaujímavé diskusie. Konferenciu odštartuje príspevok pána Gerharda Müllera, prezidenta medzinárodnej organizácie CITA, ktorý sa zameria na to, ako ambiciózne stratégie EÚ, ako je “Vision Zero”, ovplyvnia budúce trendy v automobilovom priemysle. Vrcholom dopoludňajšieho programu bude téma, ktorá rozdeľuje motoristický svet – fanúšikov spaľovacích motorov a motoristov, ktorí povedali “áno” elektromobilite.

Poobedný program

Poobedný program ponúkne pre účastníkov voľbu medzi blokom schvaľovania vozidiel a blokom s témami kontrol vozidiel. Blok schvaľovania vozidiel sa bude venovať témam ako všeobecná bezpečnosť vozidiel (General Safety Regulation) a aktuálnej emisnej norme EURO 7. Blok kontroly vozidiel sa dotkne zmien v pripravovanej smernici o kontrole technického stavu vozidiel, meraní počtu častíc v rámci emisných kontrol a možností kontroly elektromobilov.

Konferencia “MOBILITA NA SLOVENSKU” sa uskutoční 30. mája 2024 v Demänová Rezorte v Liptovskom Mikuláši. K dispozícií sú už len posledné miesta pre prezenčnú účasť alebo využiť možnosť sledovať ju online.  Pre viac informácií o registrácii a kompletný program navštívte stránku konferencie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDôležitá cesta pri Bratislave dostala značku, čo zásadne mení predpisy. Cesta pre motorové vozidlá obsahuje paradox
Nasledujúci článokČínske autá pre Európu plesnivejú už v prístave, poukázali nemecké médiá