Domov Lifestyle Výstave Legendy 2024 dominoval Mercedes, priviezol aj exkluzívne koncepty

Výstave Legendy 2024 dominoval Mercedes, priviezol aj exkluzívne koncepty

Foto: Erik Stríž

Návštevníci prišli pre historické vozidlá, napokon obdivovali najmodernejšie koncepty od Mercedesu.

V areáli výstaviska v pražských Holešovicích sa počas piatka a víkendu konala výstava Legendy, na ktorú nás so svojou expozíciou pozvala automobilka Mercedes-Benz. Napriek nepriaznivému počasiu a väčšinou exteriérovým expozíciám areál uvítal tisíce návštevníkov všetkých vekových skupín, pričom značnú pozornosť verejnosti pútala práve časť venovaná značke Mercedes-Benz.

Okrem historických vozidiel automobilka predviedla aj aktuálne modely, vrátane značky Maybach a koncepčných vozidiel EQXX, Concept CLA a tiež štúdiu Vision One-Eleven. Práve tieto vozidlá boli najčastejšie fotené a obdivované pre svoju jedinečnosť a vysokú hodnotu.

Koncepčný automobil Vision EQXX, ktorý prešiel 1000 km na jedno nabitie. Ešte stále mal na skle nalepenú aj diaľničnú známku
Koncepčný automobil Vision EQXX, ktorý prešiel 1000 km na jedno nabitie. Ešte stále mal na skle nalepenú aj diaľničnú známku. Foto: Erik Stríž
Koncept Mercedes-Benz One-Eleven, LEGENDY 2024
Koncept Mercedes-Benz Vision One-Eleven, LEGENDY 2024. Foto: Erik Stríž
To najlepšie z Mercedesu

Na Výstavisku, ako sa areál volá, Mercedes-Benz ďalej verejnosti odprezentoval kompletné modelové portfólio rodiny EQ, vrátane faceliftových a modernizovaných modelov. Českú premiéru tu mali Maybach EQS SUV 680, G 580, EQV, AMG E 53 plug-in hybrid či AMG CLE 53 s radovým šesťvalcom. Mnohí návštevníci mohli prvýkrát vidieť aj nové AMG GT. 

ssangyong-torres-evx
Dominantou expozície Mercedesu bol model EQS Maybach
Dominantou expozície Mercedesu bol model EQS Maybach. Foto: Erik Stríž

Veľkú pozornosť si tiež vyslúžila expozícia vysokovýkonných modelov z dielne AMG, pričom špecialitou bol výkonnostný plug-in hybrid E53, ktorý automobilka doviezla pre tento účel z Affalterbachu.

Expozícia Mercedes AMG
Expozícia AMG. Foto: Erik Stríž
Mercedes AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ na výstave LEGENDY 2024
Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ na výstave LEGENDY 2024. Foto: Erik Stríž

Stuttgartskej značke sa podarilo zaujať aj kreatívnym vyobrazením najnovšej generácie Triedy G, ktorá v minimalistickom prevedení poukazovala na nevšedné off-roadové vlastnosti. Návštevníci si mohli pozrieť vozidlo s portálovými nápravami aj zospodu.

Mercedes Triedy G na výstave LEGENDY 2024
Nová Trieda G na výstave LEGENDY 2024. Foto: Erik Stríž
Vysoko individuálne možnosti úprav

Počas prezentácie pre novinárov predstavitelia automobilky poukázali na program individualizácie Manufaktur a vyšší stupeň Manufaktur Kundenwunsch. Zatiaľ čo v prípade programu Manufaktur má zákazník na výber z rozsiahlej palety materiálov a farieb, pri vyššom programe si všetko určuje sám a ide o vysoko zákazkovú výrobu. Nacenenie úprav je v tomto prípade individuálne a uplatňuje sa na modelové triedy S, GLS, EQS, SL Roadster, G a AMG GT štvordverové.

Veterány, tuningy aj Rolls-Royce Spectre

Hlavnou myšlienkou Legendy je odprezentovať verejnosti automobily s významnou historickou hodnotou, ktoré sa podpísali pod vývoj autopriemyslu v uplynulých vyše sto rokoch. Najstarší Benz Patent-Motorwagen sme síce na výstavisku v Holešovicích nevideli, rovnako ani prvý sériovo vyrábaný automobil Ford Model T, za to sme ako návštevníci mohli obdivovať vozidlá rôznych značiek, typov a rokov výroby. Prekvapením bola prítomnosť horúcej novinky medzi luxusnými elektromobilmi, Rolls-Royce Spectre.

Vybrané z nich nájdete v priloženej fotogalérii:

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNa Slovakia Ringu triumfoval Kiss, Homola aj Konôpka
Nasledujúci článokLada ukázala nový elektromobil. Je to najhoršie auto na svete?