Domov SPRÁVY News Čo sa stalo? Ďalší projekt skončil v koši kvôli zákazu predaja spaľovacích...

Čo sa stalo? Ďalší projekt skončil v koši kvôli zákazu predaja spaľovacích motorov

Foto: INEOS

Ineos odložil výrobu modelu Fusilier. Áno, presne toho auta, ktoré bolo predstavené len nedávno, vo februári. Čo sa udialo za posledné štyri mesiace?

Anglická automobilka Ineos uviedla podľa Top Gearu ako dôvody rozhodnutia o odložení výroby modelu Fusilier slabý dopyt spotrebiteľov po elektromobiloch a neistotu ohľadom budúcnosti spaľovacích automobilov, aj keď v tomto prípade by išlo o spaľovací agregát výlučne na dobíjanie batérie v prípade, že nie je iná možnosť.

Fusilier mal byť uvedený na trh v roku 2027 s dvoma pohonnými jednotkami. V prípade prvej by išlo o plne elektrickú verziu, druhá by tiež jazdila na elektrinu, ale zároveň by obsahovala menší spaľovací motor slúžiaci ako generátor pre zvýšenie dojazdu.

INEOS Fusilier
Foto: INEOS
Briti chcú zákaz predaja vozidiel so spaľovacím motorom skôr ako Európska únia

Práve hybridná verzia vyvoláva určité obavy, keďže nová vláda vo Veľkej Británii, kde automobilka sídli, plánuje vrátiť dátum zákazu predaja benzínových a naftových vozidiel späť na rok 2030. To môže skomplikovať aj plány ďalšej britskej automobilke, ktorá však tvrdí, že ich zákazníci chcú veľké motory a spaľováky majú v pláne predávať aj v polovici ďalšej dekády.

Automobilka Ineos vo vyhlásení uviedla: „Zaviazali sme sa uviesť na trh elektromobily nielen kvôli legislatíve, ale aj preto, že to chceme, je to správna vec, ale ako nový malosériový výrobca môžeme vyrábať iba vozidlá, ktoré aj naozaj predáme. Fusilier je elektrické vozidlo, ale ponúka aj možnosť predlžovača dojazdu, ktorý využíva malý benzínový motor s nízkymi emisiami na nabíjanie batérie, keď externé nabíjanie nie je k dispozícii. Toto riešenie s nízkymi emisiami by bolo stále zakázané v Európe aj v Spojenom kráľovstve v roku 2035.

INEOS Fusilier
Foto: INEOS

Fusilier spoločnosť INEOS predstavila ako menšieho súrodenca modelov Grenadier a Quartermaster. Bol prezentovaný ako prvé čisto elektrické vozidlo značky. „Infraštruktúra nabíjania pre elektromobily na väčšine trhov naďalej rastie a dôvera spotrebiteľov tomu bude zodpovedať, ale aby priemysel splnil ciele s nulovými emisiami, musí existovať dlhodobá podpora od politikov a niekoľko dostupných technologických možností s ohľadom na suroviny, infraštruktúru a cenovú dostupnosť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTop Gear
Predchádzajúci článokSlovnaft štátu odkázal, že daň 180 miliónov jednoducho nezaplatí. Má na to silný argument
Nasledujúci článokClá nezaplatí, radšej BYD investuje miliardu do novej výroby