Domov SPRÁVY News Cadillac Sollei – nádherný kabriolet so závanom nostalgie

Cadillac Sollei – nádherný kabriolet so závanom nostalgie

Foto: Cadillac

Cadillac predstavil koncept SOLLEI, elektrický dizajnový kabriolet. Tento projekt posúva hranice budúcich jedinečných zákaziek prispôsobené vášni a záujmom klientely americkej automobilky.

Názov SOLLEI vychádza zo slova „SOL“ ako slnko a „LEI“, ako voľný čas. Toto slovné spojenie dokonale vystihuje luxusný kabriolet pre pokojný životný štýl pod holým nebom. Koncept Cadillac SOLLEI je plne elektrický štvormiestny kabriolet. V interiéri je vybavený charakteristickou 55-palcovou obrazovkou od kraju po kraj, luxusným interiérom, svetelným pozdravom pre príchod a odchod a intuitívnym predným a zadným ovládacím panelom.

„SOLLEI pretvára objav cestovania a predstavuje personalizovaný zážitok z jazdy, ktorý ho spája s okolitým prírodným svetom,“ povedala Erin Crossley, dizajnová riaditeľka spoločnosti Cadillac. „Koncept oslavuje rodokmeň elegantných kabrioletov Cadillacu v modernej podobe s vysokým luxusom prostredníctvom dizajnových prvkov a zážitkov.“

Cadillac Sollei
Foto: Cadillac
Sofistikovaný exteriér a čistý štýl karosérie

Exteriér luxusného kabrioletu vyžaruje emócie a stelesňuje nezameniteľné proporcie Cadillacu. Nízka, pretiahnutá karoséria je zvýraznená širokým postojom a dlhými dverami kupé, uľahčujúcimi ľahký prístup do priestrannej zadnej časti.

Hladké plochy a pretiahnutá línia zdôrazňujú dĺžku vozidla, zatiaľ čo nízky dizajn zadnej časti vytvára dynamické, no elegantné proporcie. Stredová línia karosérie plynule spája svetlomet so zadným svetlom, čím zjednocuje harmonický dizajn auta. Bežné kľučky dverí sú nahradené diskrétnymi tlačidlami, ktoré prispievajú čistej profilovej línii.

V exteriéri Cadilac neostal ničím dlžný svojej minulosti s odvážnymi farbami. SOLLEI je nastriekaný v „Manila Cream“, farbe, ktorá sa pôvodne používala na Cadillacoch v rokoch 1957 a 1958. Tento povrch bol starostlivo upravený a ručne maľovaný remeselníkmi Cadillacu.

Cadillac Sollei
Foto: Cadillac
Umelecký interiér

Interiér SOLLEI podporuje filozofiu dizajnu „umenia cestovania“, čím zvyšuje zážitok ako pre vodiča, tak aj spolujazdca. Medzi funkcie patrí plne integrovaný chladič nápojov s elektricky ovládanými sklenenými dvierkami a krištáľovými pohármi, ktoré spájajú voľný čas s cestovaním.

Remeselné spracovanie je srdcom dizajnu Cadillacu. Každý detail je zámerne navrhnutý tak, aby premenil obyčajné na neobyčajné. Osvetlený dekor a jedinečné ozdoby dodávajú výraz bezkonkurenčnej estetike značky. Vnútorná výzdoba, zabalená do drevenej dyhy rešpektuje prirodzenú farbu a variácie kresby. Každý kus je ručne vyrezaný a ručne položený pomocou techniky intarzie, čím sa vytvorí krásny ústredný bod, ktorý priťahuje pohľad od predných dverí ku konzole až do zadného priestoru. Predné sklo je orámované z frézovaného brúseného hliníka.

Personalizácia a spojenie s prírodou

SOLLEI povyšuje ponuku o výrazné ambientné osvetlenie, ktoré môže vyvolať špecifické nálady a prispôsobiť atmosféru interiéru. Luxusný kabriolet vychádza v ústrety aj labužníkom v pozorovaní vtáctva jedinečným interiérovým doplnkom. Puzdro z brúseného kovu na zákazku obalené kožou obsahuje píšťaľu na vtáky vytlačenú na 3D tlačiarni, v koži viazaný denník s ručne maľovanými ilustráciami vtákov a koženú rolku na perá a ceruzky, vyrobené tak, aby ladili s interiérom vozidla a umožnili nadšencom zachytiť vtákov.

Cadillac Sollei
Foto: Cadillac
Pokračovanie v tradícii na mieru robených vozidiel

Luxusný kabriolet SOLLEI predstavuje víziu značky ponúknuť moderný dizajn tentoraz vo formáte pod holým nebom, inšpirovaný ikonickými Cadillacmi z minulosti.

Koncept bol oficiálne predstavený v Cadillac House vo Vanderbilte, novo zrekonštruovanom, najmodernejšom zariadení v areáli globálneho technického centra GM vo Warrene v Michigane. Toto miesto je určené na poskytovanie dizajnu na mieru pre klientov Cadillac CELESTIQ.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Cadillac
Predchádzajúci článokJe prístup Audi správny? Jeho nový najlacnejší model ide proti zákonom trhu, dovoliť si ho má každý
Nasledujúci článokKomplikácie pre vodičov, obec pri Bratislave odrežú od diaľnice