Domov SPRÁVY News Audi A5 v základe ukazuje, prečo treba priplácať za výbavu

Audi A5 v základe ukazuje, prečo treba priplácať za výbavu

Foto: Konfigurátor Audi

Prémiové auto v základnej výbave? Tomu sa radšej vyhnite. S novým Audi A5 dáte všetkým najavo, že na to jednoducho nemáte.

To, že prémiové automobilky si nechajú priplatiť prakticky úplne za všetko, je každému jasné. Obzvlášť nemecké prémiové trio sa v tejto disciplíne cíti ako doma, keď máte pocit, že v základnej výbave nedostanete absolútne nič. Nové Audi A5 to však dotiahlo na nový level. Cítiť to najmä v interiéri.

Audi A5
Foto: Konfigurátor Audi
Paradox

Veľa ľudí očakáva, že s prechodom k prémiovejšej automobilke dostanú luxus zadarmo. Opak je však pravdou. Množstvo prvkov výbavy, ktoré mainstreamové značky ponúkajú svojim zákazníkom v základe, sú v prémiovkách za príplatok. Audi to v tomto smere dotiahlo na novú úroveň a len dokazuje, že priplatiť si za výbavu je nutnosť. Častokrát tak vidíme v základnej výbave katastrofálne svetlá alebo manuálnu klimatizáciu.

Audi A5
Foto: Konfigurátor Audi
V základe to fakt nechcete

V prípade Audi A5 sa automobilka s riešeniami v slabšej výbave absolútne nezapodievala. Človek by si myslel, že absenciu displejov vkusným spôsobom zakryje, opak je však pravdou. Oni to však robia s plným vedomím a nútia tak zákazníkov voliť príplatkovú výbavu v podobe lepších svetiel, väčších diskov kolies, alebo vôbec lakovaných plastov karosérie. V interiéroch sú nutným doplatkom samozrejme displeje, lebo inak dostanete na prístrojovke kus neestetického plastu, ktorý priam kričí, že na to nemáte. Tento plast nahrádza tretí displej pred spolujazdcom, ktorý sme mali možnosť vidieť na prezentačných fotografiách.

Audi A5
Foto: Konfigurátor Audi
Radšej nižšia trieda

Audi A5 v základnej výbave dostanete za 42 660 eur. Treba však rátať s tým, že priplácať musíte úplne za všetko. Škaredé textilné sedadlá, základné svetlá, kolesá ako z nákupného košíka a tvrdé plasty v interiéri. Za tú cenu radšej siahnite po menej prestížnej značke, ktorá vám dopraje neporovnateľne bohatšiu výbavu a auto nakonfigurované presne podľa vašich predstáv.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPZP na kolobežky bude stáť ako večera v reštaurácii
Nasledujúci článokCelosvetovo známy výrobcovia sedačiek a diskov vyhlásili bankrot