Domov SPRÁVY News Dodge vylepšil zvuk elektrického Chargeru. Ľudí nepresvedčil a chcú späť V8

Dodge vylepšil zvuk elektrického Chargeru. Ľudí nepresvedčil a chcú späť V8

Foto: Dodge

Nový plne elektrický Dodge Charger je plný kontroverzie. Okrem toho, že osemvalcový Hemi motor je fuč, bol vybavený falošným zvukom výfuku „Fratzonic“. Ten ale ľudí na internete nepresvedčil. Najnovšia verzia umelého zvuku, odhalená tento týždeň, by však mohla presvedčiť aspoň niektorých.

Spoločnosť zverejnila na Instagrame video ukazujúce najnovšiu iteráciu výfuku Fratzonic. Vo videu elektrický Charger Daytona prechádza tunelom a vydáva to, čo znie ako starý dobrý zvuk motora V8. Zvuk je síce lepší od pôvodného z debutu v roku 2022, ktorý sa stretol s obrovskou vlnou kritiky. V roku 2023 Dodge zašiel tak ďaleko, že zmenil zvuk pomocou niečoho, čo pripomínalo motor, čo znelo lepšie, no zdanlivo nedokázal presvedčiť kupujúcu verejnosť. Hoci tento najnovší zvuk znie takmer presne ako skutočný osemvalec, ľudia na internete zostávajú skeptickí.

Foto: Dodge

“Chceme skutočné zvuky V8… nie reproduktor”, píše sa v jednom komentári. “Stále chceme HEMI”, hovorí ďalší. “Radšej by som nemal žiadne auto ako jedno z nich”, hovorí ďalší z komentujúcich.

Dodge priznal svoj boj o dokonalý zvuk s Fratzonic od jeho pôvodného odhalenia. “Zmenili sme to 100-krát”, priznal generálny riaditeľ Tim Kuniskis novinárom ešte v marci. Systém využíva reproduktory namontované vo vnútri komory podobnej výfuku, aby napodobnil zvuk skutočného výfuku.

Dodge Charger
Foto: Dodge

Podľa reakcie verejnosti na celú túto záležitosť s falošnými výfukovými reproduktormi, je jasné, že ľudí v skutočnosti nezaujíma, či elektrické auto znie ako auto poháňané spaľovacím motorom alebo nie. Aj keď Charger Daytona EV znie presne ako Hellcat, ľudí to nepresvedčí, pretože budú vedieť, že to nie je to pravé.

Dodge Charger
Foto: Dodge

Dodge Charger Daytona EV nie je jediný elektromobil, ktorý imituje zvuky spaľovacieho motora. Tým najznámejším športovým elektromobilom so zvukom motora je Hyundai IONIQ 5 N. Ten na rozdiel od elektrického Chargeru je ospevovaný mnohými, aj milovníkmi veľkých benzínových motorov. Kórejským inžinierom to vyšlo a stvorili zábavný športový elektromobil hlboko pod 100-tisíc €. Dodge však pravdepodobne s týmto falošným zvukom neuspeje, keďže jeho zákazníci sú zvyknutí na mohutné americké osemvalce s chuligánskym zvukovým prejavom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZapnete smerovku vpravo či vľavo? Triviálna situácia robí vodičom problémy oprávnene
Nasledujúci článokNDS odhaľuje podvod s diaľničnou známkou: Neplaťte ju cez mobil

1 COMMENT

  1. To je ako ked pred100rokmi chybalo ludom erdžanie koní. Ja si v e-mobile vychutnávam práve to ticho.

Comments are closed.