Domov SPRÁVY News Alpine má elektrické SUV, ale bojí sa to priznať

Alpine má elektrické SUV, ale bojí sa to priznať

Foto: Alpine

Alpine, podobne ako Lotus, bola značka doteraz spätá skôr s ľahkými športovými vozidlami. Ale ani ona nechce premárniť potenciál v segmente SUV a podobne ako Lotus Eletre, aj Alpine pripravuje vozidlo s vyššou stavbou karosérie.

Keď sa pozrieme na to, ako Alpine hovorí o koncepte A390_β, cítiť z toho tak trochu prístup Ferrari k modelu Purosangue. Vo Ferrari totiž v spojení s týmto modelom nepoužívajú slovo SUV a aj v Alpine sa tomu označeniu vyhýbajú ako čert krížu. Podľa Alpine sa teda pozeráme na športový fastback. Pokiaľ si odmyslíme absenciu B-stĺpiku karosérie a futuristický interiér, mali by sme sa pozerať na produkčnú verziu. S jej výrobou by sa malo začať v druhej polovici roka 2025.

Alpine A390_β
Foto: Alpine

Podrobnejšie technické špecifikácie si v Alpine zatiaľ nechávajú pre seba. Sériový model by však mal obsahovať tri elektromotory (jeden vpredu a dva vzadu). Špecialitou predného elektromotora bude možnosť jeho odpojenia, čo jednak môže priniesť nižšiu spotrebu energie, ale aj väčší zážitok za volantom. To pokiaľ budete chcieť premeniť vozidlo s pohonom všetkých kolies na auto s pohonom zadnej nápravy. Samozrejmosťou bude vektorovanie krútiaceho momentu, ktoré sa na ceste bude snažiť maskovať vyššiu pohotovostnú hmotnosť.

Alpine A390_β
Foto: Alpine

Modelová ofenzíva Alpine bude pokračovať aj po predstavení A390_β. Podľa plánov automobilky by do konca desaťročia malo portfólio Alpine tvoriť najmenej sedem elektromobilov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Alpine
Predchádzajúci článokAko veľmi milujete BMW? Značka pripravuje auto za pol milióna eur
Nasledujúci článokKrádež v štýle filmu 60 sekúnd. Nissanu ukradli vzácne GT-R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here