Domov SPRÁVY News Aston Martin DB12 Goldfinger je oslavou bondovky s detailmi z 18-karátového zlata

Aston Martin DB12 Goldfinger je oslavou bondovky s detailmi z 18-karátového zlata

Foto: Aston Martin

Aston Martin predstavuje edíciu DB12 Goldfinger. Toto vozidlo vzniklo pri príležitosti oslavy 60 rokov spojenia medzi automobilkou a filmovou sériou o agentovi 007.

To, čo sa stalo jedným z najvýznamnejších partnerstiev v histórii kinematografie, sa začalo uvedením filmu Goldfinger v roku 1964, keď Aston Martin DB5 debutoval na striebornom plátne. DB5 sa stalo jedným z najuznávanejších áut na svete. Pri príležitosti tohto historického míľnika bude celosvetovo vyrobených len 60 kusov edície DB12 Goldfinger.

Foto: Aston Martin

Zatiaľ čo DB5, ktorý sa objavil vo filme Goldfinger, bol vybavený všetkými vychytávkami potrebnými na útek pred zloduchmi, DB12 Goldfinger Edition sa zameriava na poskytovanie zhovievavejšieho zážitku z jazdy Jamesa Bonda, ktorý obsahuje jemné prvky z filmu. Automobil má, samozrejme, farbu Silver Birch, ktorá je synonymom pre DB5 v Goldfinger. Nápadné 21” viaclúčové kolesá s unikátnou striebornou farbou s diamantovou úpravou dopĺňajú čierne brzdové strmene, na mieru vyrobené zlaté bočné lišty a unikátne logo Aston Martin v striebornej farbe s čiernym smaltom. Ozdobený lesklým chrómovým odznakom „Q“ na blatníku potvrdzuje, že tento DB12 dostal skutočne špeciálne úpravy.

Foto: Aston Martin

Odkazy na film

Vo vnútri tejto špeciálnej edície sú kožené sedadlá Sports Plus dokončené v klasickom ryhovanom štýle DB5 so zložitým vzorom károvanej perforácie Prince of Wales, ktorý ladí s klasickým oblekom Jamesa Bonda. Tento vzor sa rozširuje na dverové vložky a čalúnenie stropu. Leštená doska na prahu zdobí logo 60. výročia Goldfinger. Interiérové akcenty sú zušľachtené 18-karátovým zlatom, ktoré nájdeme napríklad na otočnom voliči jazdných režimov či ozubený voličom prevodovky, ktorý sa inšpiruje dizajnom zlatého sledovacie zariadenia Jamesa Bonda. Ďalším odkazom na film je srdcová osmička na slnečnej clone vodiča, ktorá odkazuje na hraciu kartu videnú pri poslednom ťahu počas slávnej bazénovej scény v Miami.

Foto: Aston Martin

Každý Aston Martin DB12 Goldfinger Edition je prezentovaný s radom darčekov, ktoré sú rovnako exkluzívne ako samotné auto. Majitelia získajú vlastnú plachtu na vozidlo a luxusnú prezentačnú krabičku na kľúče spolu s modelom Silver Birch Speedform. Noví majitelia edície dostanú aj zlatú limitovanú edíciu časopisu Aston Martin. Tento výber darčekov na mieru bude prezentovaný v kufríku Globe-Trotter, ktorý kopíruje dizajn auta. Majitelia si tiež môžu vychutnať magnum ročník 2007 Champagne Bollinger ročník 2007 so štyrmi exkluzívnymi pohármi Bollinger 007, elegantne prezentovanými v puzdre Globe-Trotter Air Cabin Case.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB12 prináša vznešenú zmes výkonu, luxusu a štýlu, čím posúva renomovanú krvnú líniu DB do nových výšin. Kupé DB12 je poháňané 4,0-litrovým motorom V8 Twin-Turbo. Produkuje výkon 680 koní a 800 Nm. Táto sila spolu s pokročilým systémom odpruženia zaisťuje vzrušujúci, no zároveň kultivovaný zážitok z jazdy. Prvé dodávky týchto vozidiel sa začnú v druhom štvrťroku 2025.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Aston Martin
Predchádzajúci článokRenault 4 E-Tech electric: Legenda sa vracia
Nasledujúci článokDacia Bigster ponúkne dojazd 1450 km a 667-litrový kufor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here