Domov SPRÁVY News Mercedes CLS definitívne končí. Nástupca je v nedohľadne

Mercedes CLS definitívne končí. Nástupca je v nedohľadne

Mercedes CLS

Niekoľkoročná stálica portfólia Mercedes-Benz končí. Model CLS vchádza do záverečnej fázy svojej produkcie, pričom z výrobnej linky zíde posledný kus už v auguste tohto roka.

Mercedes CLS prišiel na trh v roku 2004. Za ten čas automobilka predstavila tri generácie, pričom tá súčasná mala premiéru v roku 2018. Jej nástupca je však v nedohľadne, a tak sedan (označovaný ako 4-dverové kupé) postavený na základoch triedy E definitívne opustí modelové portfólio značky.

O tomto scenári sa špekulovalo už dlhšie. Predaje v Európe začali každým rokom klesať a ani tretia generácia sa nedostala na predajné čísla tej predošlej. Už nejakú dobu navyše nebolo CLS k dispozícii na niektorých trhoch vrátane Austrálie. Miestne zastúpenie značky vtedy potvrdilo zastavenie nových objednávok, pričom zákazníkov smerovali k novo predstavenej generácii triedy E. S jej príchodom predaje CLS utrpia ešte viac a automobilka očividne nevidela zmysel ďalej „živiť“ tento model.

Nástupca v nedohľadne

CLS tak čaká definitívny koniec, pričom Mercedes potvrdil ukončenie produkcie aktuálnej generácie na posledný augustový deň tohto roka. O možnom nástupcovi však nepadlo ani slovo a CLS tak pravdepodobne uvoľní miesto aj nastupujúcim elektrickým modelom. Prechod k elektrickému pohonu totiž stojí automobilky nemalé financie. Viaceré vozidlá tak dostali stopku a stali sa obeťou masívnych investícií do nových technológií. Nemecká značka totiž pred nejakým časom indikovala zredukovanie svojich modelov a CLS je očividne jedným z nich, zďaleka však nie jediné.

Modely SLC, S-Class Coupe, S-Class Cabrio a AMG GT Cabrio skončili tiež. Okrem toho sa kupé a kabriolet triedy C spolu s rovnakými variantmi triedy E zmenia na dva modely a to CLE kupé/kabriolet. Taktiež sa hovorí, že Damoklov meč visí aj nad sedanom triedy A spolu s minivanom triedy B. Nedávno síce prešli modernizáciou, no novú generáciu by sme už nemali očakávať.

Nedávno však Mercedes odhalil model Maybach EQS SUV, ktorý by mal čoskoro doplniť Maybach SL. V najbližších mesiacoch by si malo svoj debut odbiť aj elektrické Géčko s názvom EQG a podľa niektorých zdrojov v roku 2026 príde aj menšia verzia triedy G. Na výber by mal byť ako konvenčný, tak aj elektrický pohon.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCar Expert
Predchádzajúci článokHyundai pokračuje v obmene portfólia, facelift dostihol i20
Nasledujúci článokPlatforma od LEVC prinesie pre elektromobily veľké zmeny