Domov SPRÁVY News ABT zdokonalil RS7 a pridal jej na výkone

ABT zdokonalil RS7 a pridal jej na výkone

ABT vyžmýkal z Audi RS7 čo sa dalo. Úpravou riadiacej jednotky, novým turbodúchadlom a medzichladičom či vizuálnymi doplnkami karosérie robí z tohto atléta v smokingu oveľa agresívnejšie a rýchlejšie auto. 

Audi predstavilo RS7 v roku 2013. Druhá generácia uzrela svetlo sveta v roku 2020. Odvtedy sa vzhľad RS7 značne líšil od ostatných verzií A7. Predný nárazník s vložkami v tvare včelieho plástu typickými pre Audi Sport a obrovskými otvormi na prívod vzduchu vytvárajú bojovný vzhľad. Vzadu štandardná RS7 nesie oválne koncovky výfuku typické pre všetky modely Audi RS.

ABT

Teraz inžinieri v ABT Sportsline prevzali špičkový model RS7 pozdvihli ho na novú úroveň. ABT zvýšil štandardných 463 kW (630 k) Audi RS7 Performance na 559 kW (760 k) s maximálnym krútiacim momentom 980 Nm pomocou nového turbodúchadla, medzichladiča a vlastnému čiptuningu ABT Power R.

ABT

Zvýšenému výkonu bolo prispôsobené odpruženie so športovými stabilizátormi na oboch nápravách, ktoré za každých okolností zaisťujú dokonalé držanie auta na ceste. Svoj podiel na vysokej priľnavosti má aj samostatne stojaci zadný spojler a pneumatiky Goodyear Eagle F1 Supersport 295/30 ZR22 obuté na kovaných ráfikoch ABT High Performance IR22 v lesklej čiernej farbe.

ABT

Karbónové doplnky karosérie

Čo robí ABT RS7-LE aj vizuálne výnimočným, je povrch „Signature Carbon Bold“ použitý na športových doplnkoch karosérie. Okrem vložky integrovanej do kapoty zdobí nápadná štruktúra napríklad aj predný nárazník s integrovanými lamelami, uchytenie prednej mriežky, držiaky krytov spätných zrkadiel, bočné prahy, bočné lišty a zadné krídlo. Pre náležitý zvukový sprievod nainštaloval ABT výfukový systém z nehrdzavejúcej ocele, ktorý je zakončený štyrmi koncovkami s priemerom 102 mm.

ABT vylepšil aj interiér, a to o kožu Dinamica, ktorá teraz zdobí hlavicu automatickej prevodovky, palubnú dosku a vonkajšie časti sedadiel. Tento mäkký, semišový povrch je nielen nehorľavý, ale vďaka teflónovej vrstve je tiež optimálne chránený pred vlhkosťou a nečistotami. Volant je z kože Alcantara, špecifické je tiež osvetlenie dverí a kryt spínača systému štart-stop.

ABT

Vozidlo ABT RS7 Legacy Edition je kompatibilné s aplikáciou „myABT“. Tá poskytuje prehľad o vozidle, ako je napríklad výkon, stav chladiacej kvapaliny či teplota nasávaného vzduchu. Budúci majitelia si tak v multimediálnom systéme MMI cez Apple CarPlay môžu pozrieť a vyskúšať špeciálne vlastnosti svojho vozidla. Získajú tiež prístup k rôznym nastaveniam Charisma, ako sú režimy ECO, SPORT alebo RACE, aby mohli podľa potreby prispôsobiť výkonové charakteristiky kvalite paliva.

Panenský asfalt na Pezinskej Babe sme pokrstili s Audi RS 7 Sportback

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda si zaregistrovala nový názov, bude patriť elektromobilu?
Nasledujúci článokCybertruck mal pôvodne vyzerať úplne inak