Domov SPRÁVY News Pick-up od značky Fisker bude, čo prinesie?

Pick-up od značky Fisker bude, čo prinesie?

Generálny riaditeľ Fisker Henrik Fisker potvrdil, že údajný pick-up sa má stať realitou. „Ak by Ferrari urobilo pick-up, vyzeralo by to takto,” povedal.

O spoločnosti Fisker, ktorá v súčasnosti uvádza na trh svoje SUV Ocean, sa už nejaký čas hovorilo, že pripravuje vozidlo s karosériou pick-up. Henrik Fisker ho v minulosti dokonca nazval ako „Aljasšký program“. Zverejnením ukážkového obrázka na sociálnych sieťach v roku 2020 to všetko začalo. Ale počas spustenia výroby modelu Ocean Henrik Fisker potvrdil, že pick-up definitívne príde. Naznačil, že športovo ladený model by sa mohol už čoskoro dočkať svojej premiéry.

Chcú sa porovnávať s najlepšími

Iné firmy už v USA dosahujú úspechy s elektrickými pick-upmi, vrátane konkurenčného start-upu Rivian. O tom, že automobily s karosériou typu pick-up fungujú, môže svedčiť aj príklad starších výrobcov automobilov ako Ford a GM. Dokonca aj elektrická Tesla práve spustila výrobu svojho dlho očakávaného Cybertrucku. Teraz sa Fisker chystá zapojiť do boja, podporovaný rastúcim trhom s prémiovými pick-upmi, najmä v USA.

Henrik Fisker tiež povedal, že prinesú niečo úplne nové, pokiaľ ide o praktickosť. Napríklad model Fisker Ocean je vybavený sklopným zadným oknom, ktoré umožňuje vozidlu prepravovať mimoriadne dlhé náklady a pick-up by mohol využívať podobné myslenie. Cieľom pick-upu by tiež mohlo byť získať titul „Najudržateľnejšie auto na svete“. To všetko vďaka využitiu celého radu inovatívnych udržateľných materiálov.

Určite nie skôr ako v roku 2025

Pick-up Fisker by mal mať pravdepodobne podobné proporcie ako konkurenčný Rivian R1T s priestrannou dvojitou kabínou a priestorom na náklad dlhým zhruba 1,4 metra. Henrik Fisker však prejavil zjavné nadšenie, pokiaľ ide o praktické riešenia plánované pre nový model jeho spoločnosti. Podobne ako model Ocean, aj pick-up dostane možnosť ako prepraviť ešte dlhší náklad. O to by sa mali postarať sklopné zadné sedadlá a skrytý panel priamo v zadnej časti kabíny. To by umožnilo príležitostne prevážať dlhšie predmety vystrčené z nákladového priestoru.

Nový pick-up Fisker by mal pravdepodobne zdieľať veľa zo svojich technológií s modelom Fisker Ocean, vrátane svojej platformy FM29. Pravdepodobne ale táto platforma dostane iné označenie, pretože dôjde k jej predĺženiu. Nový model by mal zdieľať aj 113 kWh batériu spolu s modelom Ocean. Okrem zdieľaných technológií však výrobca sľubuje nezvyčajný a športový vzhľad. Pravdepodobne sa dočkáme viac informácií už čoskoro. Predpoklad však hovorí jasne, do výroby sa nedostane skôr ako v roku 2025.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokObohaťte svoju garáž historickým Ferrari 412P, stojí iba…
Nasledujúci článokSsangYong uvádza na slovenský trh úplne nový model, cenou poteší