Domov SPRÁVY Elektromobilita Cadillac Celestiq americký Rolls-Royce? Cenovkou určite

Cadillac Celestiq americký Rolls-Royce? Cenovkou určite

Cadillac si verí a preto sa rozhodol svojmu elektromobilu Celestiq nastaviť cenovku na úrovni, za ktorú by sa nehanbili ani v Rolls-Royce. A to sme ešte nespomenuli doplnkovú výbavu, tá stojí tiež slušný balík peňazí.

Cadillac Celestiq rozhodne nemá byť auto pre každého. Už pri jeho predstavení sa zdalo jasné, že toto auto nepatrí k tým najlacnejším. No jeho základná cena prekvapila aj tých, ktorí tipovali tie najvyššie čiastky. Unikátnosť modelu Celestiq však umožňuje automobilke Cadillac pýtať si viac. Toto auto by malo prezentovať absolútny vrchol luxusu z USA.

Cenovka ešte narástla

Každé jedno vozidlo sa stáva v podstate unikátnym, keďže ich upravujú priamo podľa požiadaviek zákazníka. Má ísť o niečo ako americký Rolls-Royce, minimálne takúto prezývku si už stihol vyslúžiť. A atribúty na tento titul spĺňa nie len vďaka luxusu ale aj spomínanej cenovke. Keď došlo k predstaveniu modelu, jeho cena sa odhadovala niekde na úrovni okolo 300 tisíc dolárov.

Cadillac si však povedal, že túto cenovku treba ešte zdvihnúť a tak aktuálne kúpite nový Celestiq za cenu modelu Rolls-Royce Ghost. A aby sme nezostali dlžní konkrétnu sumu, cenovka tohto automobilu začína na úrovni 340 tisíc dolárov. Stále však máte možnosť zvoliť si niečo z príplatkovej výbavy, ktorá tiež rozhodne nejaví známky nízkych cien.

Neprehliadnuteľný

Cadillac oznámil, že prví záujemcovia o toto vozidlo už sú v kontakte s dizajnérmi a spoločne pracujú na splnení ich túžob. Príbeh modelu Celestiq upúta, keďže každý z vyrobených kusov prejde rukami ľudí v centre General Motors v americkom Michigane. Na začiatok vznikne šesť plne individuálnych exemplárov. Čo však majú spoločné je rozhodne silueta karosérie, ktorú si len ťažko nevšimnete.

Interiér ponúkne napríklad 55-palcový displej a množstvo kvalitných materiálov. Model dostane batériu s kapacitou 111 kWh, ktorá zabezpečí dojazd zhruba 480 kilometrov. Batériu možno nabíjať výkonom až 200 kW. O pohon sa postará dvojica elektromotorov so systémovým výkonom 600 koní. Poteší aj údaj krútiaceho momentu – 867 Nm. A aby skutočne nič nechýbalo, na palube by sa mal nachádzať aj systém pokročilej autonómnej jazdy.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJGaraz.cz
Predchádzajúci článokToto ste vedeli? Porsche 911 so štyrmi turbami bolo realitou!
Nasledujúci článokTest Mitsubishi ASX – Keď pochvala nie je pochvala