Domov SPRÁVY News Nový Mustang GTD nadchol šéfa Fordu. Kto si na mňa trúfa?

Nový Mustang GTD nadchol šéfa Fordu. Kto si na mňa trúfa?

Foto: Ford

Toto je slušná výzva! S príchodom Mustangu GTD prišla aj výzva od šéfa Fordu a hodená rukavica ostatným výrobcom. Kto sa jej chytí?

Nedávna premiéra nového ostrého modelu Ford Mustang GTD priniesla aj výzvu pre konkurentov. Jim Farley, CEO značky Ford, sa rozhodol poslať odkaz ostatným šéfom automobiliek. Ford totiž vidí v svojom novom Mustangu GTD, ktorý má techniku z pretekárskeho špeciálu GT3, obrovský potenciál. Preto sa chce porovnávať s najlepšími modelmi ostatných značiek v ostrom súboji. Prichádza obrovská výzva.

Ford
Poďte si po víťazstvo!

„Toto je naša spoločnosť, hádžeme rukavicu a hovoríme: Poďte si po ňu! Je nám potešením dať všetkým ostatným na vedomie túto správu. Odjazdím čas na ktoromkoľvek okruhu v novom Mustangu GTD proti ktorémukoľvek inému šéfovi automobilky v jeho najlepšom cestnom vozidle.“ Tieto slová odcitovala automobilka v tlačovej správe k novému modelu.

V prípade mnohých by mohli tieto slová vyznieť ako silácke reči, no Jim Farley to myslí rozhodne vážne. Je známy tým, že má rád pretekanie a jazdu na okruhu všeobecne. Ako šéf americkej značky Ford tak má šancu odskúšať a zajazdiť si na viacerých, pomerne slušných strojoch. Rovnako tak ide aj o skvelé promo pre nový model Mustang GTD.

Ford
Kto výzvu príjme?

Ako sme spomínali v nedávnom článku, pod kapotou tohto modelu sa nachádza 5,2-litrový V8 motor s výkonom 800 konských síl, ktorý dokáže točiť až 7 500 otáčok za minútu. Pre tento model došlo k zmenám podvozku, použili sa výkonnejšie brzdy a prepracovaním si prešla aj aerodynamika. Ide o automobil, ktorý rozhodne chce konkurovať ostatným špičkovým pretekárskym mašinám. A preto na použitie všetkej spomenutej techniky reaguje aj cena, ktorá sa vyšplhá nad 300 tisíc dolárov.

Otázne zostáva, či sa niekto hodenej rukavice od šéfa Fordu chytí. Bolo by zaujímavé sledovať napríklad súboj Ford vs. Ferrari. Prípadne by sa do súboja mohli zapojiť aj značky ako Koenigsegg, Tesla, Hyundai či Lamborghini? Ťažko povedať, ktorý zo šéfov si trúfne prijať hodenú rukavicu, no Ford to rozhodne myslí so svojou výzvou vážne.

Ford

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 34

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFord
Predchádzajúci článokFisker Ronin prinesie novinky aj odkaz na minulosť
Nasledujúci článokJeep dostane nečakanú konkurenciu. Na jeho pozíciu si brúsi zuby Dacia