Domov SPRÁVY News Defender od Mansory sa s terénom nekamaráti

Defender od Mansory sa s terénom nekamaráti

Zdroj: Mansory

To, na čo sú hrdí majitelia modelu Land Rover Defender, neplatí o upravenom modeli od spoločnosti Mansory. S týmto kúskom sa do terénu radšej nepúšťajte, nemuselo by to dopadnúť dobre.

Mansory Defender sa začlení do celkom slušného portfólia úpravcu automobilov Mansory. Platí, že pomerne veľké číslo nimi upravených modelov nepatrí medzi najpraktickejšie a niektoré ani nemusia pôsobiť najestetickejšie. Rozhodne však platí, že dizajn zostáva vecou názoru a to, čo sa jednému páči, sa nemusí páčiť druhému. Kontroverzia by však našla svoje miesto v životopise spoločnosti Mansory. Stále však platí, že pokiaľ firma má na svoje upravené modely dopyt, robia asi niečo správne.

Terén rozhodne nie

Land Rover Defender sa tak zaradil do bohatého zoznamu modelov, ktorý sa dostal pod ruky úpravcov od Mansory. Presný názov znie Defender Black Edition a rozhodne sa zaradí do spektra tých kontroverznejších modelov. Za štandardný inštinkt modelu Defender radíme jeho schopnosť poradiť si aj v tých najzložitejších terénoch. To však upravenému modelu môže robiť problém, jednoducho sa to celé vylučuje.

Štandardným rukopisom Mansory sa stali doplnky z uhlíkových vlákien. Tie nájdeme aj na nárazníku, mriežke chladiča či kapote a bočných lištách. Karbón sa dotkol aj spätných zrkadiel, zadného nárazníku a veka batožinového priestoru. Medzi tie najpraktickejšie nepatria ani 24-palcové disky kolies s pneumatikami v rozmere 295/30 R24. S týmto Defenderom môžete žiariť tak maximálne na asfalte, ale od blata vám dá radšej ruky preč.

Slušné zrýchlenie a vyšší výkon

Exteriér a rovnako aj interiér dopĺňajú oranžové doplnky. Kombinácia čiernej a oranžovej sa nachádza napríklad na paneloch dverí, koberčekoch, ale aj na sedadlách. Na strope nájdeme viacero LED svetiel, ktoré by mali evokovať hviezdnu oblohu ako ju poznáme z modelov značky Rolls-Royce. Land Rover Defender 90 má pod kapotou osemvalec s objemom 5 litrov a v továrenskom nastavení ponúkne výkon na úrovni 386 kW, respektíve 525 koní a krútiaci moment 625 Nm.

Mansory však ponúkne úpravu, ktorá zdvihne výkon na 650 koní a krútiaci moment posunie na hodnotu 870 Nm. Aj vďaka tomu sa dostane tento upravený Defender z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy. Land Rover Black Edition on Mansory vznikne iba ako mini séria desiatich kusov. Rovnako tak vznikne 10 kusov modelu Defender 110.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMansory
Predchádzajúci článokRadosť cez slzy. Tento F-Type je posledným benzínovým Jaguarom
Nasledujúci článokVolvo EM90 predčasne odhalené

1 COMMENT

Comments are closed.