Domov SPRÁVY News MINI Cabrio Electric: 2 kusy z 999 sú na Slovensku, vieme kde

MINI Cabrio Electric: 2 kusy z 999 sú na Slovensku, vieme kde

Foto: BMW Slovensko

MINI Cabrio Electric je prvý malosériový model od tejto britskej značky. Po pozitívnej reakcii na koncept z minulého roka sa v MINI rozhodli postaviť 999-kusovú sériu elektrického štvormiestneho kabria. Dve vozidlá sú k dispozícii aj pre slovenských záujemcov.

MINI Cabrio Electric je vyhotovené iba v dvoch farbách – čiernej Enigmatic Black alebo striebornej White Silver. A práve po jednom kuse MINI z oboch týchto farieb stojí pred showroomom MINI Auto Palace Bratislava na Vajnorskej ulici. Kľučky dverí, bočné mriežky v blatníkoch a lemy predných a zadných svetiel sú vyhotovené v bronzovej farbe Resolute Bronze. Logá MINI a nápis modelu dostali elegantnú čiernu farbu Piano Black. Ďalšie detaily výbavy špecifické pre túto edíciu zdobia aj lišty prahov. Auto Palace tento rok oslavuje 10 rokov pôsobenia na trhu a práve možnosť uviesť 2 vozidlá z limitovanej série predstavuje ocenenie vysokej kvality služieb, ktoré spoločnosť od svojho vzniku poskytuje zákazníkom.

MINI Cabrio Electric
Foto: BMW Slovensko
S vetrom vo vlasoch v elektrickej motokáre

Pre túto edíciu vznikli 17-palcové disky kolies z ľahkých zliatin v dvojfarebnom vyhotovení Electric Power Spoke, ktorú sú vyrobené zo sekundárneho hliníka. Pri pohľade do interiéru zaujmú športové sedadlá v dizajne MINI Yours Leather Lounge s vyhrievaním a nastaviteľnou dĺžkou sedacej časti. Volant je potiahnutý kožou Nappa a má takisto funkciu vyhrievania. Vonkajšie rozmery vrátane batožinového priestoru s objemom 160 litrov zostali v porovnaní so spaľovacím MINI Cabrio nezmenené. Elektromotor dosahuje výkon 135 kW (184 koní), vďaka čomu zrýchli elektrické Cabrio z pokoja na 100 km/h za 7,3 sekundy. Textilnú strechu so vzorom Union Jack je možné otvárať a zatvárať elektricky do rýchlosti 30 km/h. Dojazd vozidla je podľa cyklu WLTP 201 km.

Automobil bol vyrobený v Holandsku. Podľa webovej stránky predajcu Auto Palace Bratislava je cena tohto automobilu stanovená na sumu 60.860 eur.

ssangyong-torres-evx
MINI Cabrio Electric
Foto: BMW Slovensko

Auto Palace Bratislava predstavuje z hľadiska počtu predaných vozidiel najväčšieho autorizovaného predajcu značiek BMW a MINI na Slovensku. Za desať rokov predali zákazníkom 5 752 nových vozidiel značky BMW a 1 092 vozidiel značky MINI. Trojicu najpredávanejších vozidiel tvoria verzie BMW radu 5, BMW radu 3 a BMW X5. Spoločnosť v roku 2017 získala ocenenie za najlepšieho európskeho predajcu vozidiel značky BMW v luxusnej triede.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBMW Slovensko
Predchádzajúci článokPosmešky bokom, skúsili sme novú Teslu Model 3
Nasledujúci článokDozadu jazdí rýchlejšie ako väčšina áut dopredu. Rimac Nevera má ďalší rekord