startstop

Autosalón Ženeva: Mazda CX-30 jednoznačne prekvapí

Hlavnou hviezdou stánku Mazda sa stal nový model CX-30, ktorý by mohol nasledovať úspešné kroky predchádzajúcej novinky Mazdy 3.  A mal by sa dostať aj na európsky trh!

Využije najnovšiu verziu platformy SkyActiv, ktorá je základom aj novej trojky, na ktorej predstavení sme boli tiež. To znamená spojenie niekoľkých efektívnych prvkov v jednom. Úspornosť, výkon a hmotnosť.

Hnacou silou bude atmosféra v podobe benzínového štvorvalca s objemom 1,5 alebo 2,0 litra alias SKY-G, alebo turbodiesel s názvom SKY-D s rovnako objemnými motormi. Novinkou bude aj SKY-X, ktorý múdro využíva techniku mild hybrid a spojenie tých najlepších vlastností benzínu a diesela v jednom.

Dizajnový jazyk Kodo nemožno opomenúť, nakoľko sa stal úspešnou a neoddeliteľnou súčasťou nových modelov z japonskej dielne. Nová CX-30 sa rozmerovo zmestí medzi modely CX-3 a CX-5, takže sme zvedaví ako jazdí!

V interiéri je to skutočná klasa. Dalo by sa povedať, v dobrom slova zmysle, že na dizajn a detaily interiéru sme si veľmi rýchlo privykli. Ale tak to už býva – na dobré sa rýchlo zvyká!

Po exteriérovej stránke sa jej nedá nič vytknúť, práve naopak. Dostala väčší kufor ako jeho menšia sestra v podaní CX-3, zároveň (dúfame) by mohla byť obratnejšia a zdatnejšia v prechodoch okresnými cestami. Už sa nevieme dočkať, kedy sa nám dostane do rúk!

Keďže Mazda doteraz ešte neuviedla auto, ktoré by nezožalo úspech, dá sa predpokladať, že inak to nebude ani pri CX-30. Naozaj! Malá dvojka je famózna do mesta, nová trojka je všestranná a krásna a svetlá výška s podaní CX-3 a CX-5 je skvelým spojením SUV a prémiovej triedy.

Exit mobile version