Domov Lifestyle Neprehliadnuteľne na súši aj vo vode, Maybach vo farbách luxusnej jachty

Neprehliadnuteľne na súši aj vo vode, Maybach vo farbách luxusnej jachty

Foto: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach predstavil exkluzívny model Triedy S, aby si uctil 150. výročie Robbe & Berking, renomovaného výrobcu striebra a jácht. Toto jedinečné vozidlo čerpá dizajnovú inšpiráciu z legendárnej jachty SPHINX 12mR, oslavovaného symbolu elegancie a remeselnej zručnosti.

Jachta SPHINX, postavená v roku 1939 a zrekonštruovaná spoločnosťou Robbe & Berking Classics v roku 2008, sa môže pochváliť bohatou históriou. Tento projekt obnovy vyústil do oživenia historického plavidla a položil základy značky Robbe & Berking. Jubilejný Mercedes-Maybach S 680 je symbolom tejto udalosti a má dvojfarebný lak: námornícku modrú metalízu v hornej časti a červenú MANUFAKTUR patagonia v spodnej časti. Pruh v opalitovo bielej metalíze MANUFAKTUR odráža línie jachty.

Maybach a jachta
Foto: Mercedes-Maybach
Vysoká škola luxusu

Vo vnútri je vystavená koža Maybach MANUFAKTUR Exclusive napa v krištáľovo bielej farbe s Orion šedým prešívaním, ktoré stelesňuje estetiku plachiet. Drevené ozdobné lišty z orechového dreva s ďalšími ozdobnými lištami z hliníku zvýrazňujú námornú atmosféru, zatiaľ čo vankúše z napa kože dodávajú nádych luxusu. Špičkové prvky zahŕňajú to, čo od značky Mercedes-Maybach očakávame. Elektrické komfortné dvere, nástupné lišty MANUFAKTUR s načerveno osvetleným nápisom MAYBACH, systém priestorového zvuku Burmester 4D, zábavný systém MBUX na zadných sedadlách a chladiaci priestor s postriebrenými pohármi na šampanské od Robbe & Berking.

Foto: Mercedes-Maybach

„Rovnako ako jachta SPHINX, aj naše exkluzívne jubilejné vozidlo Mercedes-Maybach Triedy S je stelesnením umenia remeselnej výroby, elegancie a lásky k detailom. Srdečne gratulujeme spoločnosti Robbe & Berking k jej jubileu a tešíme sa na ďalšiu úspešnú spoluprácu.“ Povedal Daniel Lescow, riaditeľ Mercedes-Maybach, spoločnosť Mercedes-Benz Group AG

Jachta SPHINX

21,48 metra dlhú jachtu SPHINX postavila v roku 1939 lodenica Abeking & Rasmussen ako klubovú loď pre Severonemecký regatový zväz v Hamburgu. Bola poslednou zo série desiatich „dvanástok“, ktoré boli spustené na vodu. Neskôr niekoľkokrát zmenila majiteľa a plavila sa pod rôznymi menami. V rokoch 1958 až 2004 slúžila nemeckému námorníctvu pod názvom „Ostwind“ (Východný vietor) ako loď na výcvik dôstojníckych kandidátov. Získala mnoho ocenení. Deväťkrát získala Modrú stuhu za najrýchlejšiu jachtu v morskom zálive Flensburger Förde. V roku 2005 bola predaná vášnivému jachtárovi Oliverovi Berkingovi spolu s dvoma priateľmi.

S citom pre detail a veľkou vášňou zreštaurovali pretekársku jachtu podľa pôvodných plánov. Klasickú drevenú jachtu pod jej pôvodným menom SPHINX potom opäť sprístupnili jachtárskemu svetu. S cieľom zachovať a ďalej využívať získané odborné znalosti sa Oliver Berking v roku 2008 rozhodol v mestskom prístave vo Flensburgu založiť lodenicu Robbe & Berking Classics na stavbu a opravu jácht, ktorá sa stala celosvetovo vyhľadávanou spoločnosťou na reštaurovanie klasických plachetníc a na stavbu verných replík stratených klasických lodí.

Maybach
Foto: Mercedes-Maybach

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Mercedes-Maybach
Predchádzajúci článokŠkoda poskytla autá na najprísnejšie testy bezpečnosti, aké tu kedy boli a mala úspech
Nasledujúci článokStačilo 10 sekúnd a 50 metrov: Bizarná havária Lotusu za 3 milióny