Domov MOTO Toto je Ninja 1100SX pre rok 2025: Jedna z najlepších motoriek na...

Toto je Ninja 1100SX pre rok 2025: Jedna z najlepších motoriek na svete je teraz ešte lepšia

Ninja je skutočná legenda. A teraz táto legenda ukázala svoju novú tvár. Kawasaki 1100SX v modelovom roku 2025 je tu. Zmeny nemusia byť viditeľné na prvý pohľad, ale sú skutočne významné. Inžinieri venovali pozornosť najmä motoru.

Rok 2024 prinesie do portfólia japonskej značky Kawasaki množstvo inovácií aj takto k svojmu koncu. Po predstavení modelu Versys 1100 sa na scénu dostáva aj nový Ninja 1100SX, ktorý sa môže pochváliť väčšou kapacitou a vyšším výkonom. Zmeny však nekončia iba pri motorových parametroch, ale zasiahnu aj výbavu tejto športovo-turistickej motorky.

Kawasaki Ninja 1100SX (foto: Kawasaki)
Kawasaki Ninja 1100SX (foto: Kawasaki)

Výkonnejší motor s väčším objemom

V modelovom roku 2025 sa objem motora DOHC zvýši z 1 043 na 1 099 cm³. Tento krok prinesie umožní dosahovať max. výkon 136 koní pri 9 000 otáčkach za minútu a krútiaci moment do 113 Nm, ktorý sa dosiahne pri 7 600 otáčkach.

Nový motor disponuje viacerými technickými vylepšeniami, medzi ktoré patrí rozšírený prevodový pomer na 5. a 6. prevodovom stupni, ťažší zotrvačník pre lepšiu stabilitu či nový Quick Shifter, ktorý funguje už od 1 500 otáčok.

Japonskí inžinieri sľubujú, že všetky tieto zmeny prispejú k vyššiemu krútiacemu momentu, plynulejšej jazde a nižšej spotrebe paliva. Zároveň bude Ninja 1100SX 2025 vybavená zväčšeným zadným brzdovým kotúčom, čo má prispieť k vyššej bezpečnosti.

Moderná výbava pre komfortnú jazdu

Kawasaki Ninja 1100SX prichádza s bohatšou výbavou, ktorá zahŕňa elektronický tempomat, viaceré režimy motora, asistenčný systém na prejazd zákrutou, trakčnú kontrolu K-TRC, inteligentný systém ABS a USB-C port na volante. Ten je určený na nabíjanie smartfónu počas jazdy.

Novinkou sú aj továrenské pneumatik Bridgestone Battlax S23.

Kawasaki Ninja 1100SX (foto: Kawasaki)
Kawasaki Ninja 1100SX (foto: Kawasaki)

Verzia SE s exkluzívnymi prvkami

Okrem štandardnej verzie sa na trhu objaví aj verzia SE. Zákazníkom ponúkne viac funkčnej výbavy, ako predné brzdové strmene Brembo M4.32, brzdové potrubia s oceľovým opletom, zadný tlmič Öhlins S46 s diaľkovým nastavením predpätia. Vyhrievané rukoväte sú tu pre väčší komfort počas chladnejších dní.

Kawasaki opäť dokazuje, že je lídrom v oblasti motocyklov, a nový modelový rok Ninja 1100SX 2025 je prísľubom, že bude atraktívnou voľbou pre milovníkov jazdy na dvoch kolesách.

Ako zvykne písať kolega Matej Jankovič, kolesami nadol, priatelia.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokEÚ schválila vysoké clá na dovoz čínskych elektromobilov, Slovensko bolo proti
Nasledujúci článokŠoféroval som astronomicky výkonné AMG. Pre hejterov má jasný odkaz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here