Domov SPRÁVY Doprava Pripravujú zmenu na R1 pri Seredi, dotkne sa vodičov smerujúcich na Nitru

Pripravujú zmenu na R1 pri Seredi, dotkne sa vodičov smerujúcich na Nitru

Foto: NDS

Počas najbližšieho obdobia začne Národná diaľničná spoločnosť rekonštrukciu diaľničného mosta Váhovce na galantskej R1.

Investícia do stavebných prác na 630 metrov dlhom moste ponad rieku Váh a vodné dielo Kráľová predstavuje sumu viac ako 6,2 milióna eur. Rekonštrukciu si vyžiadal aktuálny, nevyhovujúci stav mosta. NDS tvrdí, že rekonštrukcia potrvá niekoľko mesiacov.

Hlavným cieľom rekonštrukcie takmer 40-ročného mosta je zosilnenie nosnej konštrukcie, čím sa dosiahne zvýšenie zaťažiteľnosti a tým bude umožnený aj prejazd nadmerne ťažkej preprave. Stavebné práce budú realizované na pravom moste, teda na moste v smere zo Serede do Nitry. Pracovať sa bude aj v nočných hodinách a cez víkendy.

Vedenie dopravy počas rekonštrukcie

Keďže most Váhovce potrebuje zvýšiť zaťažiteľnosť, na most sa osadia predpínacie laná a počas úkonu predpínania musí byť most úplne odľahčený. To znamená, že na ňom nemôže byť vedená žiadna doprava. Preto bude počas opráv vedená doprava po moste v opačnom smere. Pre zachovanie maximálne možnej plynulosti dopravy budú vytvorené tri jazdné pruhy – dva jazdné pruhy smerom do Trnavy a jeden pruh smerom do Nitry. NDS vyzýva vodičov k disciplinovanej jazde a k rešpektovaniu zníženej maximálnej rýchlosti na 80 km/h.

úprava premávky na moste Váhovce podľa NDS
Grafika: NDS
Okrem zvýšenia nosnosti aj celková obnova

Okrem zosilnenia nosnej konštrukcie prebehne aj komplexná výmena mostného zvršku, teda jeho vybúranie či odstránenie ríms. Ďalej sa zrealizuje nový vyrovnávací betón, zhotoví sa nová hydroizolácia, namontujú sa nové odvodňovače a osadí nový mostný záver. Vozovka na moste dostane nový asfaltový povrch, spevnia sa svahy a upraví sa okolitý terén mostu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNDS
Predchádzajúci článokFestival rýchlosti v Goodwoode: zvíťazila elektrická dodávka
Nasledujúci článokNové auto si už nebude chcieť kúpiť nikto. Dotácie na kúpu jazdeného auta na Slovensku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here