Domov SPRÁVY Doprava Častý zvyk vodičov bude pokutovaný. PAAS opäť v centre pozornosti

Častý zvyk vodičov bude pokutovaný. PAAS opäť v centre pozornosti

Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

Mestská časť Bratislavy – Karlova Ves – upozorňuje obyvateľov zóny Líščie údolie na zmeny v parkovacej politike, ktoré prinesie PAAS. 

V bratislavskej Karlovej Vsi bude od 2. októbra spustená úplne nová zóna regulovaného parkovania. Do bratislavskej parkovacej politiky PAAS pribudne nová zóna KV2, teda Líščie údolie. Mestská časť v tejto súvislosti varuje obyvateľov na obmedzenie, ktoré sa dotkne najmä tých, ktorí doteraz zvykli parkovať pred svojou garážou. Podľa už zverejnených informácií bude parkovanie v zóne Líščie údolie spoplatnené pre návštevníkov v pracovných dňoch od 14:00 do 24:00 h sumou 1 €. Parkovať sa však bude smieť už len na riadne označených a vyhradených parkovacích miestach.

Majitelia osobných automobilov, ktorí vlastnia alebo si prenajímajú garáž, zvyknú v tejto oblasti parkovať pred garážou. “Podľa nových pravidiel mestskej parkovacej politiky už nebude možné ponechať auto zaparkované pred garážou. Mestskí policajti môžu vyhodnotiť takéto parkovanie ako nezákonné, v rozpore so zákonom o cestnej premávke. Ten umožňuje parkovanie len na vyznačených miestach,” uvádza mestská časť na sociálnej sieti. „Miesto pred garážou taktiež nie je legálne miesto vyznačené na parkovanie a v rámci regulovaných zón PAAS je povolené parkovať iba na miestach vyznačených na parkovanie. Zákon neumožňuje vyznačiť parkovacie miesto v priestore vjazdu do garáže,“ informuje vo svojom vyjadrení hlavné mesto.

PAAS
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos
Čoskoro pribudnú ďalšie zóny PAAS

Porušenia pravidiel na úseku parkovania v PAAS zónach je riešené cez objektívnu zodpovednosť. To znamená, že pokuta je adresovaná majiteľovi vozidla. Registrácie a nákup parkovacích kariet pre zónu KV2 – Líščie údolie boli otvorené 4. septembra. Tento rok plánuje magistrát spustiť regulovanú zónu PAAS aj v Lamači (lokalitu LA1 ohraničená ulicami Vrančovičova, Hodonínska, Havelkova, Podháj a Studenohorská). Ceny parkovania pre návštevníkov zóny zatiaľ neboli zverejnené. Do Dúbravky dorazí PAAS v roku 2025, jednou z prvých bude zóna DU1, ktorá bude zahŕňať časti Dúbravky Podvornice východ a Záluhy východ.

Magistrát spolu s mestskou časťou plánuje rozšíriť systém regulovaného parkovania PAAS aj do ďalšej časti Starého Mesta. Stať by sa tak mohlo ešte tento rok. Ide o lokalitu SM2 Hrad – Sokolovňa, ktorú ohraničujú ulice Palisády, Štefánikova, Pražská, Na Slavíne, Stará vinárska a Mudroňova. Lokalita SM2 bude spoplatnená pre návštevníkov v čase od 8:00 do 24:00 hod cez pracovné dni hodinovou sadzbou od 1,50 eur/hod do 2 eur/hod. Víkendová regulácia parkovania je ešte predmetom rokovaní magistrátu s Mestskou časťou Staré Mesto.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokĎalšia automobilka zmenila názor na elektromobily, cieľ byť do 6 rokov iba e-značkou je minulosť
Nasledujúci článokVW má 1 až 2 roky na to, aby znížil výdavky, inak zbankrotuje