Domov SPRÁVY Elektromobilita VW sa musí poponáhľať, lacný elektromobil vyvíja aj MG

VW sa musí poponáhľať, lacný elektromobil vyvíja aj MG

Foto: MG Motor

Cenovo dostupné elektromobily zažívajú čoraz väčšiu pozornosť. Volajú po nich politici aj predstavitelia jednotlivých značiek. Možno sa kvôli ich vývoju určitou formou spoja koncerny Volkswagen, Stellantis a Renault. Predstavitelia značky MG na ženevskom autosalóne potvrdili, že aj oni pracujú na malom elektromobile s cenou okolo 22-tisíc eur.

Celá pozornosť odbornej aj laickej verejnosti sa síce v stánku MG točila okolo novej generácie MG3 s pozoruhodným hybridným pohonom, ale zástupcovia značky sa rozrozprávali aj o plánoch na preniknutie do vôd cenovo dostupných malých elektromobilov. Tento a budúci rok sa s nimi roztrhne vrece – príde Citroen e-C3, predstaviť sa má Fiat Panda, Hyundai vyvíja elektrický Casper. Na rok 2026 je avizovaná premiéra Volkswagenu ID.2. Do tejto spoločnosti by sa mala začleniť aj ďalšia novinka, a to MG2 s čisto elektrickým pohonom. Stať by sa tak mohlo koncom roka 2025.

Foto: MG Motor

Pre portál Auto Express to uviedol vedúci oddelenia produktov a plánovania MG Motor UK David Allison. “Myslím si, že každá značka momentálne sleduje tento segment – štvormetrové auto s magickou cenou 20.000 €. A my musíme byť pri tom.” Allison potvrdil, že vývoj takéhoto auta v réžii MG už prebieha. “Je to otázka niekoľkých rokov, možno 18 mesiacov, takže hovoríme o druhej polovici roku 2025.

MG2 by mohol byť obľúbený nielen v Spojenom kráľovstve, ale aj v kontinentálnej Európe. Jeho prijatie v Británii by mohlo byť veľmi dobré, pretože elektromobil MG4 Electric vybudoval značke veľmi dobrý imidž – ide o druhý najpredávanejší elektromobil Británie za rok 2023, hneď po Tesle Model Y.

MG 4 Electric
Foto: MG Motor
Postupná obnova portfólia

Prístup MG k čínskej výrobe a rozsah úspor, ktoré vyplývajú z materského koncernu SAIC Motor, by mohli znamenať, že elektromobil by mohol dostať batériu s väčšou kapacitou ako 44 kWh, čo je hodnota kapacity batérie ponúkanej na uvádzacej verzii e-C3. Návrat značky MG Motor na európske trhy prebieha veľmi dobre, v mnohých krajinách patria automobily tejto značky medzi vôbec tie najpredávanejšie. Automobilka tak môže sebavedomo obmieňať svoje modelové portfólio. Tento rok sa očakáva príchod roadsteru Cyberster, no dôležitejšie sú náhrady za SUV-čka ZS a HS. Len nedávno tiež vyšlo na povrch, že v MG pracuje na kombi verzii modelu MG4, ktorý nahradí predsa len o čosi starší model MG5 Electric.

MG 5 Electric
Foto: MG Motor

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto Express
Predchádzajúci článokAlfa Romeo GTAmodificata – staré auto za cenu nového Ferrari
Nasledujúci článokBiele BMW mení farbu, čaká sa na sériovú výrobu