Domov SPRÁVY Elektromobilita Nabíjacia karta Kia Charge s atraktívnymi bonusmi a výhodnými cenami

Nabíjacia karta Kia Charge s atraktívnymi bonusmi a výhodnými cenami

Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš

Juhokórejská automobilka Kia patrí medzi najväčších výrobcov elektromobilov na svete. Postupne buduje ucelené portfólio elektrických vozidiel, ktoré zákazníkom prinášajú nielen výhody prameniace zo samotného elektropohonu, ale aj pridanú hodnotu v podobe atraktívneho dizajnu, veľkého vnútorného priestoru, efektívnej prevádzky, dynamiky i variability pri nabíjaní. Samozrejme, najvýhodnejšie je nabíjať doma alebo v práci, ale s elektromobilmi značky Kia sa pohodlne a bez stresu môžete vydať aj na dlhšiu cestu po Slovensku či do zahraničia. Vďaka nabíjacej karte Kia Charge sa vždy môžete spoľahnúť na istotu pri nabíjaní. 

Na platenie platobnou kartou sme si zvykli veľmi rýchlo. Má to svoje nesporné výhody. Nemusíme so sebou nosiť mince a bankovky, o svojich výdavkoch máme prehľad v bankových aplikáciách a platenie je rýchle. Počet obchodníkov disponujúcich platobnými terminálmi neustále rastie, napríklad aj za dva kopčeky zmrzliny už bežne zaplatíte platobnou kartou. Platenie za nabíjanie elektromobilov na verejných nabíjacích staniciach funguje veľmi podobne a vďaka inovatívnej nabíjacej karte Kia Charge je to úplne jednoduché.

Kia Charge

Kia Charge je RFID karta, ktorá má rovnakú veľkosť ako klasická platobná karta. Do peňaženky sa vám teda zmestí spolu s občianskym alebo vodičským preukazom. Hlavnou výhodou karty Kia Charge je, že združuje viacerých poskytovateľov nabíjacích služieb. Nemusíte sa preto u každého poskytovateľa registrovať osobitne, nosiť so sebou kvantum nabíjacích kariet, pamätať si množstvo prihlasovacích údajov a na konci mesiaca platiť niekoľko faktúr. S Kia Charge to máte všetko na jednom mieste – v jednej karte a v jednej aplikácii. To výrazne uľahčuje používanie elektromobilu alebo plug-in hybridu na Slovensku aj v zahraničí.

Karta Kia Charge je kompatibilná s absolútnou väčšinou verejných nabíjacích bodov po celej Európe. Aktuálne v čase písania tohto článku to je 716.910 nabíjacích miest v 28 európskych krajinách (z toho 1 434 na Slovensku) a tento počet neustále rastie. Len pred rokom bol tento počet nižší o vyše 200-tisíc nabíjacích bodov. Preto nech sa vydáte s plug-in hybridom alebo elektromobilom značky Kia kamkoľvek, nikdy sa nemusíte stresovať o nabíjanie vášho vozidla.

nabíjacia karta Kia Charge
Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
Mobilná aplikácia

Takáto kompatibilita je možná vďaka partnerskej spolupráci automobilky Kia s popredným prevádzkovateľom nabíjacích staníc, spoločnosťou Digital Charging Solutions (DCS). Fyzickú kartu je dokonca možné nahradiť mobilnou aplikáciou. Prostredníctvom nej sa dá do služby zaregistrovať zadaním VIN čísla vozidla a výberom jednej z dvoch ponúkaných taríf. Kia Charge Easy je určená najmä pre tých, ktorí jazdia väčšinou kratšie vzdialenosti a auto nabíjajú hlavne doma. Poskytuje slobodu nabíjať kdekoľvek a kedykoľvek a to bez mesačného predplatného. Navyše ku každej takejto karte dostane zákazník skvelé bonusy. V prípade majiteľov elektromobilov KIa EV6 a Niro EV to je poukaz s nabíjacím kreditom v hodnote 200 eur zadarmo a pre všetkých majiteľov plug-in hybridov značky Kia je pripravený poukaz s nabíjacím kreditom v hodnote 100 eur.

mobilná aplikácia Kia Charge
Foto: Kia

Druhou tarifou je Kia Charge Plus poskytujúca najvýhodnejšie ceny u širokého spektra poskytovateľov nabíjania. V tomto prípade sa platí fixný mesačný poplatok vo výške 4,99 €, no službu je možné podľa potreby aktivovať alebo deaktivovať. To príde vhod napríklad v prípade, že sa zmenia vaše pracovné povinnosti alebo iné okolnosti a nebudete s vozidlom potrebovať jazdiť tak veľa a často. Aj v prípade tohto programu platia vyššie spomínané bonusy.

Samotná aplikácia obsahuje prehľadný denník s informáciami o mesačnej spotrebe energie, mieste a čase nabíjania a tiež vyúčtovanie za konkrétne mesiace. Ak dané vozidlo využíva viac šoférov, počas celého mesiaca máte prehľad o jeho nabíjaní na nabíjacích staniciach. Nie je potrebné ani vyhľadávať aktuálne ceny na jednotlivých webových stránkach poskytovateľov, pretože v aplikácii sa ceny nabitých kilowatthodín aktualizujú v reálnom čase.

Udržateľná mobilita, ktorá inšpiruje

Takéto komplexné a užívateľsky jednoduché riešenia pomáhajú značke Kia transformovať sa z úspešného výrobcu automobilov na poskytovateľa udržateľnej mobility. Aktuálne sme svedkami tohto procesu, ktorý nám jasne ukazuje, že budúcnosť mobility môže byť aj naďalej individuálna, plná slobody, zážitkov a inšpirácie, so zodpovedným prístupom k životnému prostrediu. Kia v súčasnosti ponúka 3 elektromobily a 4 plug-in hybridy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZabudnite na F1, tieto preteky vám ponúknu 100x lepší zážitok
Nasledujúci článokPresne tak, ako by to Enzo chcel. Ferrari 12Cilindri oslavuje V12