Domov SPRÁVY News Auto veľkosti Octavie za cenu Dacie? Prichádza…

Auto veľkosti Octavie za cenu Dacie? Prichádza…

Foto: Dongfeng

Octavia za cenu Dacie. Toto prirovnanie charakterizuje Dongfeng Shine už od svojej európskej premiéry, ktorú tento model absolvoval na minuloročnom autosalóne v Nitre. Rozmerovo totiž skutočne pripomína Škodu Octaviu, no cenou má oveľa bližšie k vozidlám značky Dacia.

Shine je ďalším modelom čínskeho koncernu Dongfeng, ktorý sa slovenský importér rozhodol uviesť na náš trh. Ide o štvordverový sedan, ktorého línia strechy však náramne pripomína štýl vozidiel kupé. Čiže niečo na štýl Hyundai i30 Fastback, len akurát v prípade modelu Shine sa dvere batožinového priestoru neotvárajú spolu so zadným oknom. Rozmerovo ide o vozidlo nižšej strednej triedy. Dongfeng Shine je dlhý 4660 mm, široký 1812 mm a vysoký 1490 mm. Rázvor osí kolies je dlhý 2680 mm. Batožinový priestor má základný objem 454 litrov. Dvere kufra sa ovládajú elektricky. Karoséria má, mimochodom, dobre vyriešenú aerodynamiku, pretože súčiniteľ odporu vzduchu je len 0,25.

Dongfeng Shine
Foto: Dongfeng
V predaji od 16.990 eur

Základná verzia Shine E1, ktorá sa dostane do predaja už na jar, má pod kapotou atmosférický štvorvalec s objemom 1,5 litra. Motor produkuje výkon 117 koní a krútiaci moment 158 Nm, ktorý na predné kolesá prenáša päťstupňová manuálna prevodovka. Pohotovostná hmotnosť auta je iba 1203 kg. Neskôr bude k dispozícii aj silnejší agregát s výkonom 190 koní a 300 Nm a šesťstupňovým automatom, ktorý sa bude predávať s vyšším stupňom výbavy označeným ako E3 za cenu 22.990 eur. Základná verzia pritom stojí len 16.990 eur. Za túto sumu je Shine vybavený 16-palcovými kolesami, halogénovými prednými svetlami, elektrickou ručnou brzdou s asistentom rozjazdu do kopca, tempomatom, monitorovaním tlaku v pneumatikách, parkovacou kamerou, koženkovým čalúnením, dvoma airbagmi, automatickou klimatizáciou či 13-palcovou obrazovkou multimediálneho systému.

Dongfeng Shine
Foto: Dongfeng

Vyššia výbava E3 obsahuje napríklad LED predné svetlá, elektricky nastaviteľné predné sedadlá, panoramatickú strechu, bezdrôtové nabíjanie telefónu, 4 airbagy, parkovacie senzory s 360-stupňovým parkovacím systémom, adaptívny tempomat, systém monitorovania slepého uhla či DOW upozornenie otvárania dverí.

Jazdený elektrický Golf-e, kupiť či nekúpiť?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 139

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW investovalo do nástupcu i8, čo sa stalo?
Nasledujúci článokBYD Atto 2 zaplní medzeru medzi dvoma modelmi

3 COMMENTS

Comments are closed.