Domov SPRÁVY Doprava Čo robí policajné Ferrari? Loví pirátov na šoférskych cestách, každý štvrtý odišiel...

Čo robí policajné Ferrari? Loví pirátov na šoférskych cestách, každý štvrtý odišiel s pokutou

Foto: Facebook/Události Olomouckého kraje

Od roku 2022 jazdí v Česku na strane zákona policajné Ferrari 458 Italia, ktoré bolo zhabané v rámci trestného konania. Česká polícia vozidlo využíva na monitorovanie legálnych i nelegálnych automobilových zrazov a chytá nimi cestných pirátov s výkonnými vozidlami, na ktorých by za normálnych okolností bola prikrátka. Ferrari bolo v akcii opäť uplynulý víkend.

Službu si tentokrát odjazdilo na Červenohorskom sedle v Olomouckom kraji, ktoré pre svoj členitý profil, dobrý asfalt a množstvo zákrut priťahuje nadšencov šoférovania i motocyklistov. Podľa informácií Českej televízie v rámci špeciálnej víkendovej akcie tu polícia zastavila a skontrolovala vyše 400 vodičov, pričom približne každý štvrtý odišiel s pokutou. „Pretože si túto horskú lokalitu obľúbili aj majitelia luxusných a rýchlych áut, na bezpečnostné opatrenia pozvala miestna polícia aj kolegov zo špeciálneho oddelenia so služobnými vozidlami značiek BMW a Ferrari,” povedala pre Českú televíziu policajná hovorkyňa Tereza Neubauerová. Policajti v rámci akcie kontrolovali nielen dodržiavanie predpísanej rýchlosti, ale aj technický stav vozidiel a spôsob jazdy účastníkov cestnej premávky.
policajné Ferrari 458 Italia
Foto: Facebook/Události Olomouckého kraje
Jeden z cestných pirátov chcel utiecť
Výsledok je pre vodičov mimoriadne nelichotivý. Až 92 z nich zaplatilo na mieste pokuty v celkovej výške 95 400 Kč a v ďalších desiatich prípadoch boli priestupky tak závažné, že museli byť oznámené príslušnému správnemu orgánu. Väčšiny priestupkov sa podľa Neubauerovej dopustili motorkári, a to aj cudzinci. „Najčastejším prehreškom bol zlý technický stav a rýchlosť. Motorkári sú pre sťaženie svojej identifikácie mnohokrát schopní urobiť čokoľvek. Už sme sa stretli s dámskymi nohavičkami umiestnenými na poznávacej značke alebo prelepenými číslicami. Tento víkend tomu nebolo inak. Ohnuté držiaky, značky zapasované v zadnom blatníku, šrauby v číslach a písmenách, a pod.
Rekordérom víkendu sa stal vodič automobilu značky Cupra, ktorý na mieste, kde bola najvyššia povolená rýchlosť 90 km/h, uháňal až 152 km/h. „Akonáhle si všimol, že bol policajtmi nameraný, snažil sa uniknúť najbližšou lesnou cestou. To mu však nebolo nič platné. Policajti mu zadržali vodičský preukaz a jeho priestupok oznámili správnemu orgánu, kde mu hrozí pokuta až 25-tisíc korún a zákaz šoférovania na 6 až 18 mesiacov,” dodala policajná hovorkyňa.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCesta k moru bude rýchlejšia, Chorvátsko zmení mýtny systém
Nasledujúci článokZberateľ áut získal viac hlasov ako vládna strana, chce zrušiť zákaz spaľovacích motorov