Domov SPRÁVY News Nové BMW X3 oficiálne – motory, technika, výbava, FOTO

Nové BMW X3 oficiálne – motory, technika, výbava, FOTO

Foto: BMW

BMW oficiálne zverejnilo podrobnosti o novej generácii modelu X3. V poradí už štvrtá generácia jedného z najpredávanejších modelov bavorskej značky prichádza s novým dizajnom, kvalitnejšími materiálmi, bohatšou štandardnou výbavou, pokrokovou digitalizáciou a novým ovládacím rozhraním BMW iDrive s QuickSelect založeným na operačnom systéme BMW Operating System 9.

Medzigeneračne sa zlepšila aerodynamika, keď súčiniteľ odporu vzduchu cd klesol na hodnotu 0,27. Nové BMW X3 je so 4 755 milimetrami o 34 milimetrov dlhšie ako jeho predchodca, pričom šírka narástla o 29 milimetrov na 1 920 milimetrov. Výška klesla o 25 mm, rozšíril sa však rozchod kolies (1 636 mm vpredu a 1 681 mm vzadu). Rázvor si ponechal dĺžku 2 865 mm.

BMW X3
Foto: BMW
Dizajn

Veľké ľadvinky mriežky chladiča v kolmej prednej časti vytvárajú priestor pre umiestnenie kamery a radarov. Nová štruktúra mriežky teraz obsahuje vertikálne a diagonálne usporiadané lišty. K dispozícii je tiež obrysové osvetlenie masky chladiča BMW Iconic Glow. Svetlá pre denné svietenie, obrysové svetlá a ukazovatele smeru v LED svetlometoch vytvárajú prekrývajúce sa svetelné zdroje v tvare písmena L. Voliteľne sú k dispozícii adaptívne LED svetlomety s matrixovými diaľkovými svetlometmi, funkciami mestského osvetlenia a prisvietenia do zákrut, plus modré dizajnové detaily, ako aj svetlá M Shadowline.

BMW X3 svetlá
Foto: BMW

Všetky modelové varianty, okrem verzie BMW X3 M50 xDrive, majú koncovky výfuku integrované mimo dohľadu v zadnom nárazníku. Novinka ponúka na výber jeden základný a osem metalických odtieňov laku exteriéru, vrátane novej sivej metalízy Dune Grey. Automobil štandardne jazdí na diskoch kolies z ľahkej zliatiny s priemerom 18 palcov, pričom v ponuke sa nachádzajú aj 19-, 20- a 21-palcové kolesá.

BMW X3 mriežka chladiča
Foto: BMW
Interiér

V kabíne sa žiadne prekvapenie nekoná. Nové BMW X3 využíva zakrivený displej s 12,3-palcovou obrazovkou informačného displeja prístrojovej dosky a 14,9-palcovou obrazovkou stredového dotykového kontrolného displeja. Pod ním je umiestnená interaktívna lišta s ovládacími prvkami prúdenia vzduchu a výstražných svetiel. Medzi nové špecifické prvky modelu patria svetelné prvky v kontrastnej farbe na stredovej konzole a obložení dverí. Tento nový dizajnový prvok smeruje k prednej časti dverí vodiča a spolujazdca, kde tvorí okraj okolo funkčných tlačidiel, ovládačov ventilácie, vetracích otvorov a robustných otváračov dverí. Batožinový priestor možno zväčšiť z 570 na maximálne 1 700 litrov Na želanie možno objednať elektricky ovládané ťažné zariadenie. Maximálna povolená hmotnosť prívesu dosahuje 2 500 kilogramov.

BMW X3 interiér
Foto: BMW

BMW X3 štandardne využíva novo navrhnuté, elektricky nastaviteľné a vyhrievané športové sedadlá čalúnené materiálom Econeer s povrchmi a čalúneniami vyrobenými z recyklovaného materiálu. Zákazníci si z ponuky voliteľnej výbavy môžu vybrať čalúnenie Veganza, alebo kožené čalúnenie Merino. Svoj debut v modeli značky BMW predstavuje voliteľne dodávaná palubná doska vyrobená z recyklovaného polyesteru s prvotriednou pletenou textúrou.

BMW X3 sedadlá
Foto: BMW

Priplatiť sa bude dať aj za presklenú strecha s plochou viac ako 1 m2. O bezpečnosť posádky sa starajú predné, bočné a hlavové airbagy, ako aj stredový airbag medzi prednými sedadlami, ktorý v prípade nehody zabraňuje kontaktu medzi vodičom a spolujazdcom.

POKRAČUJTE NA ĎALŠEJ STRANE (MOTORY)

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokŠkoda vylepšila Enyaq, zvládne prejsť z Bratislavy do Prahy bez zastavenia?
Nasledujúci článokTakmer 1000 koní. Audi predstavilo nové modely radu e-tron GT