Domov SPRÁVY News Nové BMW X3 oficiálne – motory, technika, výbava, FOTO

Nové BMW X3 oficiálne – motory, technika, výbava, FOTO

Foto: BMW
BMW X3 ponúkne oveľa širšiu škálu štandardných a voliteľných systémov pre poloautonómnu jazdu a parkovanie.

Štandardne prinesie varovanie pred kolíziou vpredu, varovanie pred vybočením z jazdného pruhu a informácie o obmedzení rýchlosti, spolu s asistentom Driving Assistant vrátane upozornenia na zmenu jazdného pruhu a manuálnym asistentom pre obmedzenie rýchlosti. Parkovací asistent obsahuje tiež asistent cúvania a cúvaciu kameru. Medzi vrcholné prvky na zozname voliteľných systémov patrí asistent riadenia a jazdného pruhu, ako aj automatický asistent pre obmedzenie rýchlosti a kontrola rýchlosti na trase pri použití aktívneho systému udržiavania s funkciou Stop&Go. Voliteľný Parkovací asistent Professional umožňuje ovládať parkovanie a manévre zvonku vozidla pomocou smartfónu.

Foto: BMW

Okrem asistenčných systémov dodávaných na želanie ponúka oveľa štedrejšia štandardná výbava v porovnaní s odchádzajúcim modelom množstvo ďalších prvkov, ktoré v novom modeli BMW X3 pomáhajú zvýšiť komfort a radosť z jazdy. Patrí medzi ne trojzónová automatická klimatizácia, akustické sklá, elektrické ovládanie dverí batožinového priestoru a BMW Live Cockpit Plus doplnený o cloudový navigačný systém BMW Maps. BMW X3 sa štandardne dodáva aj s ambientným osvetlením s animáciou Welcome and Goodbye Animation, podložkou s funkciou bezdrôtového nabíjania pre kompatibilné smartfóny, rozhraním Bluetooth, štyrmi portami USB-C, 12 V zásuvkou v stredovej konzole a ďalšou v batožinovom priestore.

Foto: BMW
Výroba a uvedenie na trh

Voliteľný systém BMW Live Cockpit Professional pridáva nielen BMW Head-Up Display, ale aj funkciu rozšírenej reality Augmented View so zobrazením na ovládacom displeji. Okrem toho sú k dispozícii nové balíky výbavy na cielené prispôsobenie auta. Balík Premium obsahuje bedrovú opierku, systém priestorového ozvučenia Harman Kardon, systém Travel & Comfort a adaptívne LED svetlomety. Balík Comfort pridáva slnečné roletky na zadných bočných oknách, aktívne vetranie sedadiel vpredu a vyhrievanie sedadiel vzadu. V zozname doplnkov nájdete aj pevné panoramatické sklenené strešné okno, vyhrievanie volantu, zatmavené sklá v zadnej časti a funkciu predhrievania.

Nové BMW X3 sa bude vyrábať v Spartanburgu (USA) a Rosslyn (Južná Afrika). Jeho uvedenie na trhy v Európe a USA sa začne vo štvrtom štvrťroku 2024.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokŠkoda vylepšila Enyaq, zvládne prejsť z Bratislavy do Prahy bez zastavenia?
Nasledujúci článokTakmer 1000 koní. Audi predstavilo nové modely radu e-tron GT