Domov SPRÁVY Elektromobilita Slovenské firmy si to spočítali. Do svojich autoparkov nakúpili aj elektromobily

Slovenské firmy si to spočítali. Do svojich autoparkov nakúpili aj elektromobily

Foto: Škoda

Podľa údajov z roku 2023 slovenské firmy najčastejšie do svojich autoparkov nakupujú vozidlá značky Škoda. Významný nákup firemných vozidiel nedávno uskutočnili aj spoločnosti Hilti a Allianz.

Spoločnosť Hilti Slovakia pôsobí v oblasti stavebníctva na slovenskom trhu už viac ako 30 rokov. V minulom roku dosiahla už tretí rok po sebe zlaté ocenenie a bola ratingovou agentúrou udržateľnosti uznaná za „lídra v manažmente uhlíka“. Aj preto pokračuje v obnovovaní svojej firemnej flotily automobilov, ktorú postupne mení za elektromobily. Najnovšie spoločnosť prevzala 15 nových vozidiel značky Škoda Enyaq, čím ich počet vzrastie celkovo už na 26 kusov. Udržateľnosť je pre Hilti celosvetovo veľmi dôležitá a prechod zo spaľovacích motorov na plne elektrické pohony predstavuje pre spoločnosť ďalší krok k CO2 neutralite. Rozhodnutie pre elektromobily Škoda Enyaq padlo pre bezpečnosť, komfort, vysoký dojazd, veľkorysý priestor a skvelú zostatkovú hodnotu.

Škoda Enyaq pre spoločnosť Hilti
Foto: Škoda
Atraktivita zelenej mobility rastie

„Hilti Slovakia patrí medzi našich dlhoročných klientov a veľmi nás teší, že si za svojho partnera na ceste k elektromobilite vybrali práve nás. Škoda je so svojím modelom Enyaq, ako aj sprievodnými službami pripravená pomôcť prispieť k uhlíkovej neutralite spoločnosti, ktorá je pre Hilti Slovakia významnou témou,“ uviedol Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko a dodal: „Hilti Slovakia je zároveň skvelým príkladom pre ostatné spoločnosti, ktoré myslia ekonomicky a zároveň ekologicky. Sme radi, že zelená mobilita sa stáva atraktívnou aj medzi slovenskými firmami a Škoda dokáže okrem novej firemnej flotily ponúknuť aj ucelený systém nabíjania pre elektromobily, ktorý dokáže získavať energiu z obnoviteľných zdrojov.“

Vozidlá Enyaq budú využívať primárne Area Sales manažéri s nájazdom približne 2 000 km mesačne. Pred konečným rozhodnutím o výbere nových firemných vozidiel pracovníci spoločnosti testovali rôzne modely. Škoda Enyaq ich dokázala presvedčiť okrem iného vďaka veľkému objemu kufra až 585 litrov, ideálnemu dojazdu a vysokému komfortu. Ďalším dôležitým záujmom zamestnancov bola bezpečnosť, v ktorej Enyaq bodoval mnohými bezpečnostnými a asistenčnými systémami. Aby bolo vozidlo popri rozsiahlej štandardnej výbave ešte komfortnejšie, vsadilo Hilti Slovakia na rôzne príplatkové balíky. Napríklad balík Assisted Drive Plus poskytuje dodatočný komfort na ceste a zahŕňa Travel Assist 2.0 s ďalšími asistenčnými jazdnými systémami, ako aj núdzový systém „Emergency Assistant“. Vozidlá sú tiež vybavené prepravným balíkom, ktorý využíva siete a variabilnú ložnú plochu, aby bol veľký batožinový priestor modelu Enyaq ešte praktickejší.

Foto: Škoda
Pokračovanie dlhoročnej spolupráce

Veľký nákup vozidiel značky Škoda realizovala aj Allianz – Slovenská poisťovňa. Najväčší poisťovateľ vozidiel značky Škoda na Slovensku prevzal do svojej firemnej flotily 53 nových vozidiel. Modernizovanú flotilu tvorí vlajková loď Superb (17 ks), ale tiež obľúbené modely slovenských motoristov ako sú Octavia (15 ks) a Fabia (21 ks). Allianz patrí medzi dlhoročných partnerov značky na Slovensku. Počas spolupráce, ktorá trvá takmer dve dekády, využívala celkovo až 400 vozidiel českého výrobcu.

„So značkou Škoda v Allianzi úspešne spolupracujeme už takmer dve dekády. Je pre nás dôležité, aby naši zamestnanci mohli za klientmi a ďalšími pracovnými povinnosťami cestovať na kvalitných a spoľahlivých vozidlách. Preto sa teším, že sme náš automobilový park doplnili o nové vozidlá tejto značky,“ dodal predseda predstavenstva Allianz – Slovenskej poisťovne Todor Todorov.

Škoda Superb pre poisťovňu Allianz
Foto: Škoda
Výhody pre fleetových zákazníkov

Značka Škoda tvorí až 96 percent firemnej flotily Allianz. Najčastejšie zastúpenie má Fabia a Octavia. Priemerný ročný nájazd vozidiel je približne 20-tisíc km, priemerný celkový nájazd vozidiel je 150-tisíc km. Najčastejšia farba v automobilovom parku Allianz je modrá. Allianz svoju flotilu pravidelne modernizuje a do budúcna počíta aj s elektrifikovanými či čisto elektrickými vozidlami značky Škoda.

Škoda Superb pre poisťovňu Allianz
Foto: Škoda

Fleetoví zákazníci značky môžu využívať rôzne výhody, ako sú napríklad cenové zvýhodnenia, garancia dohodnutých podmienok či individuálna ponuka financovania. Pre individuálnu ponuku šitú na mieru kontaktujte svojho predajcu značky Škoda.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKaufland pristúpil k zmene na nabíjacích staniciach, preberá ich ZSE Drive. Priplatíme si
Nasledujúci článokAURES Holdings hľadá nových ľudí, ponúka náborový bonus až 2000 €