Domov SPRÁVY News Pozeráte sa na zatiaľ posledný a najsilnejší Volkswagen Golf R v histórii

Pozeráte sa na zatiaľ posledný a najsilnejší Volkswagen Golf R v histórii

Foto: VW

Odkedy Volkswagen začiatkom tohto roka predstavil facelift Golfu 8, autičkári čakali na ostrý Golf R. Konečne je tu. VW vylepšil motor, ktorý má väčší výkon ako kedykoľvek predtým a prichádza vo dvoch prevedeniach, hatchback a kombi.

Volkswagen Golf R 2024 je tu. Preplňovaný 2,0-litrový štvorvalcový motor má teraz výkon 333 koní, o 14 koní viac ako predtým a krútiaci moment 420 Nm. Stovku z pokoja zvládne nový Golf R za 4,6 sekundy. Má pohon všetkých kolies a sedemstupňovú dvojspojkovú automatickú prevodovku s vektorovaním krútiaceho momentu. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 250 km/h. Za príplatok balíku Performace je to však 270 km/h, čo z neho robí najrýchlejší Volkswagen popri Arteon R Shooting Brake.

Foto: VW

Súčasťou štandardnej výbavy je Golf R vybavený novými svetlometmi LED Plus s osvetleným znakom. Upgrade dostal aj predný nárazník, ktorý má nové aerodynamické prvky vrátane chladenia bŕzd, ktoré VW finišuje vo vysokolesklej čiernej farbe. Vzadu sú štandardom LED zadné svetlá. Nechýba ani čierny difúzor a štvorica koncoviek výfuku.

Foto: VW

Osemnásťpalcové kolesá Jerez sú štandardom pre Golf R. Príplatkový balík Performance Package pridáva veľký strešný spojler, 19-palcové kolesá, G-meter, GPS merač kôl a dva nové jazdné režimy – Special a Drift. VW prispôsobil špeciálny jazdný režim balíka Nürburgringu, aby auto lepšie zvládalo kľukatosť a nerovnosť trate.

Foto: VW
Čo je nové v interiéri?

Aktualizáciou prešiel aj interiér. Najväčšou zmenou je 12,9-palcová dotyková obrazovka infotainmentu a 10,2-palcový digitálny prístrojový panel s digitálnym kokpitom VW. Vylepšené boli aj maličkosti ako osvetlený ovládač hlasitosti a posúvače teploty.

Foto: VW
Špeciálne prevedenie Black Edition

V európe si môžeme objednať špeciálny Golf R Black Edition, ktorý prichádza so zatmavenými odznakmi VW a logami R, čiernymi strmeňmi, čiernymi 19-palcovými kolesami Estoril a čiernym lemom výfuku. Príplatkové svetlomety IQ.Light LED a balík Performance sú štandardom špeciálnej edície. Automobilka tiež ponúka nové 19-palcové kované koleso Warmenau, ktoré je o 8 kilogramov na ráfik ľahšie v porovnaní s podobným zliatinovým diskom.

Foto: VW

Automobilka uviedla, že auto sa začne predávať v Nemecku za nižšiu cenu, no nie je jasné, či zľavu dostanú aj iné krajiny. Automobilka neposkytla konkrétne informácie o cene nového modelu. Očakávaná základná cena nového Golfu R je okolo 50 000€.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToto je to auto, ktoré chce EÚ zakázať. Ľudia po ňom túžili, BMW preto našlo kompromis
Nasledujúci článokNakrútia seriál o najnebezpečnejších pretekoch sveta v štýle Drive to Survive