Domov SPRÁVY News Volvo EX90 odomkne všetky funkcie až po aktualizácii

Volvo EX90 odomkne všetky funkcie až po aktualizácii

Foto: Volvo

Volvo konečne začiatkom júna spustilo výrobu modelu EX90, aj keď podľa pôvodných plánov mali na ňom zákazníci jazdiť už v januári. Automobilka musela odložiť spustenie výroby, aby vyriešila niektoré zostávajúce softvérové ​​problémy. Zákazníci sa nových áut tak nedočkajú skôr ako v druhej polovici tohto roka. A keď sa k nim aj dostanú, pravdepodobne nebudú úplne dokončené.

Zákazníci dostali od automobilky email s odkazom na zoznam funkcií, ktoré môžu byť oneskorené. Zákazníci teda nebudú mať ihneď k dispozícii všetky funkcie elektromobilu, za ktoré si zaplatili. Zoznam obsahuje bezpečnostné aj komfortné funkcie, pričom po následnom vyladení pomocou aktualizácií sa odomknú všetky možnosti a integrácia systému LiDAR. Medzi ďalšie funkcie, ktoré môžu chýbať, patrí upozornenie na križovatky, asistent rýchlosti v zákrutách, bezdrôtový Apple CarPlay či obojsmerné nabíjanie.

Foto: Volvo

Majitelia sa budú musieť v prvých mesiacoch vlastnenia elektromobilu uspokojiť s tmavou témou pre displej infotainmentu a displej vodiča, keďže svetlá téma dorazí až neskôr pomocou aktualizácie.

Foto: Volvo

Ľudia sa budú musieť tiež zmieriť s možnosťou, že Volvo EX90 môže stratiť približne 3 % svojej batérie za deň, keď bude zaparkované a nenabíja sa. Výrobca tvrdí, že hlavný počítač EX90 musí práve teraz bežať na pozadí, aby mohol ovládať svoje „vysoko pokročilé funkcie“, ale to bude taktiež opravené aktualizáciou. Spotreba energie odstaveného vozidla sa zastaví po 72 hodinách, keď auto prejde do „režimu hlbokého spánku“, aby sa šetrila energia batérie. Vo svojom e-maile zákazníkom automobilka uviedla, že väčšina chýbajúcich funkcií bude doručená bezplatne prostredníctvom bezdrôtových aktualizácií. Niektorí však možno budú musieť priviesť svoje vozidlo k predajcovi. V takomto prípade Volvo vopred upozorní zákazníka.

Foto: Volvo

Nedokonalosti a chyby nových vozidiel sa bežne stávajú. Automobilky po zistení robia zvolávacie akcie, kde daný problém vyriešia. Ak je problém softvérového charakteru, pri najnovších autách napojených na internet je vysoká pravdepodobnosť, že nie je potrebné navštíviť servis. Vozidlo stačí aktualizovať jednoducho jedným klikom ako smartfón. V prípade Volva EX90 to budú, našťastie, jednoduché aktualizácie, ktoré vyriešia problém a odomknú funkcie vozidla.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMotor1.com
Predchádzajúci článokElektromobily na STK – kľúčové komponenty sa kontrolujú iba vizuálne, varuje odborníčka
Nasledujúci článokBMW radu 6 by sa mohlo vrátiť, čo na to v Mníchove?