Domov SPRÁVY News BMW radu 6 by sa mohlo vrátiť, čo na to v Mníchove?

BMW radu 6 by sa mohlo vrátiť, čo na to v Mníchove?

Foto: BMW

BMW radu 6 by mohlo zažiť comeback na scénu. Udiať by sa tak malo už v roku 2026, pričom by nahradilo jeden zo súčasných modelov.

V automobilovom svete sú peniaze vždy na prvom mieste, a preto nebýva veľkým prekvapením, keď niektoré modely skončia už aj po prvej generácii. Výrobcov zaujímajú v prvom rade predaje a keď ich nejaký model jednoducho nemá, nedáva zmysel ho ďalej „živiť“ a ponechávať v ponuke. Automobilky preto pravidelne prehodnocujú svoje portfóliá a robia patričné zmeny. Podľa najnovších správ údajne v Mníchove plánujú oživiť BMW radu 6. Nahradiť by pritom mal súčasný rad 8.

Foto: BMW | BMW M850i
Návrat šestky a odchod osmičky

S touto informáciou prišiel magazín Automotive News, ktorý cituje anonymný zdroj z prostredia dodávateľského reťazca. Samotný zdroj tvrdí, že nová šestka príde v druhej polovici roka 2026, teda hneď po tom, ako sa má skončiť výroba radu 8. Vzkriesený rad 6 bude zrejme plniť podobnú úlohu ako jeho väčší súrodenec, pričom BMW ho údajne bude ponúkať vo verzii kupé a kabriolet. Osmička je pritom k dispozícii s dvoj- a štvordverovou karosériou, no aj ako kabriolet. Nová verzia radu 6 bude údajne stáť na platforme CLAR, ktorá je vhodná pre benzínové, hybridné ale aj elektrické pohony.

Fanúšikovia však okamžite prišli s tvrdením, že veď šestka vlastne ani nikam neodišla. Rad 8 totiž využíva v podstate rovnaký podvozok, motor či prevodovku a so zveličením môžeme povedať, že ide o rovnaké auto, len s iným zovňajškom, menom a vyššou cenou.

BMW radu 6
Foto: BMW

Spomínaný zdroj pre Automotive News zároveň uviedol, že BMW plánuje okrem radu 8 ukončiť aj plug-in hybridné SUV menom XM. To síce debutovalo len v roku 2022, no produkcia má skončiť koncom roka 2028 a nemecká značka podľa všetkého nemá v pláne následne predstaviť novú generáciu či nástupcu. Pôvodne vraj bola na stole plne elektrická verzia tohto SUV, no údajne od nej BMW upustilo.

TEST BMW M8 Competition Coupé – v objatí draka

Čo je však na tom pravdy?

Je možné, že ide len o ďalšiu kačicu. Magazín Motor1 totiž s témou návratu radu 6 oslovil samotné BMW, ktorého hovorca tvrdí, že „v súčasnosti sa neplánuje opätovné uvedenie BMW radu 6 na trh v modelovom roku 2026, napriek tomu, že sa o tom v automobilových médiách vo veľkom špekuluje.“

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutomotive News
Predchádzajúci článokVolvo EX90 odomkne všetky funkcie až po aktualizácii
Nasledujúci článok500 koní za cenu Octavie. Vyskúšali sme jazdenú Teslu, na toto sa pripravte