Domov SPRÁVY News Už vieme, čo sa stalo s Tesla Cybetruck v Dunajskej Lužnej: Všetko...

Už vieme, čo sa stalo s Tesla Cybetruck v Dunajskej Lužnej: Všetko bolo inak!

Na jazere Malé Košariská pri Dunajskej Lužnej sa objavil Cybertruck. Kúpajúcich ľudí zaujalo monštrum, ktoré malo skončiť v jazere. Všetko však bolo inak, ako nám potvrdil prevádzkovateľ vozidla.

PRVÁ TESLA CYBETRUCK NA SLOVENSKU – Nezvyčajný rekreant sa objavil včera podvečer na jazere v Dunajskej Lužnej. Nápadný pick-up spoločnosti Tesla skončilo vo vode. Vodičovi pomohli ľudia, ktorí sa kúpali a vozidlo pomohli vytiahnuť aj bez lana.

Foto: Nový čas
Von sa napokon Tesla dostala sama

Tesla Cybertruck disponuje vyhradenou funkciou Wade Mode, ktorá slúži na brodenie do vody s hĺbkou do 81 centimetrov. V tomto režime sa zatesní batéria a všetky kritické komponenty.

Podľa informácie, ktoré nám poskytol prevádzkovateľ vozidla v telefonickom rozhovore, Tesla Cybetruck nevošla do jazera náhodou. Zámer bol overiť schopnosti jazdného režimu Wade Mode, avšak v štrku napokon vozidlo zapadlo.

ssangyong-torres-evx

Dopadlo to ale šťastne, pretože s pomocou zopár ľudí Cybetruck napokon situáciu zvládol a zo štrku sa dostal svojpomocne. Stačilo, aby vozidlo trochu potlačili ľudia vlastnými rukami, nebolo teda potrebné ďalšie vozidlo.

Ako nám bolo potvrdené, Tesla Cybetruck sa neutopila, nebola poškodená a nespôsobila žiadne škody ani na samotnej pláži. K testu sa pristupovalo s apelom na bezpečnosť.

Nemalo pritom ísť o marketingovú udalosť, iba nešťastnú okolnosť, ktorá sa stala predmetom pozornosti médií.

Foto: Nový čas
Vodičské oprávnenie typu B nestačí

Základná verzia s jedným elektromotorom bude dostupná až budúci rok.

Dvojmotorová verzia AWD má výkon 450 kW. Najvyššia, trojmotorová verzia “Cyberbeast” pridáva druhý indukčný motor na zadnú nápravu, čím zvyšuje maximálny kombinovaný výkon až na 630 kW, teda 845 koní v režime Beast. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne 2,6 sekundy.

Cybertruck je pôsobivo rýchly, pritom nápadne ťažký. Jeho batéria má totiž okolo 120 kW. Celková hmotnosť tohto elektromobilu je až 4237 kg, čo by u nás vyžadovalo vodičské oprávnenie typu C, teda oprávnenie na riadenie nákladného vozidla. A to stojí nepomerne viac ako štandardný vodičák skupiny B. Možno by sa pár individualistov našlo, ale nepredpokladá sa, že by si desaťtisíce vodičov kvôli Cybertrucku zasadli opätovne do lavíc autoškôl.

Foto: Tesla
Cybertruck v Európe

Exemplár, ktorý sa objavil na slovenských cestách je vďaka projektu CYBERTRUCKEU, ktorého cieľom je dovážať Cybertrucky do Európy.

Vozidlo, ktoré zapadlo v jazere, patrí medzi prvé v Európe. Na to, aby Cybertruck mohol jazdit na našich cestách, museli byť ostré hrany zabezpečené. Problémom pri homologizácii pre použitie na Európskych cestách má byť totiž práve nedostatočná ochrana zraniteľných účastníkov premávky.

Foto: Tesla

Instagramový profil slovakevguy informuje, že tento konkrétny elektromobil si môžeš aj komerčne prenajať alebo odprezentovať na ňom logo svojej firmy. „Je to obrovský pútač pozornosti všade, kam sa pohne.“

Foto: Tesla

Zákazníci si v súčasnosti v USA môžu objednať Cybertruck v troch rôznych motorizáciách. Základ tvorí jeden elektromotor, pohon zadných kolies a dojazd 400 kilometrov. Cena začína na 60 990 USD (56 690 eur).

O triedu vyššie sú v ponuke 2 elektromotory, pohon všetkých kolies, dojazd 547 kilometrov s cenovkou 79 990 USD (74 350 eur).

Vrchol ponuky predstavuje verzia s tromi elektromotormi nazývaná aj “Cyberbeast”,  ponúka dojazd 515 kilometrov a disponuje cenou 99 990 USD (92 940 eur).

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.8 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Trieda S od Mercedesu oficiálne: Ale čo tie hrubé okná?
Nasledujúci článokZ veľkolepého plánu je fiasko. Ľudia nový model predaja nechcú, automobilky menia svoje plány