startstop

Najkrajšie Ferrari z Británie, čo na to v Maranelle?

Foto: Evoluto

Evoluto Automobili odhaľuje model 355, ktorým pretvára ikonické talianske superšportové vozidlo z 90. rokov a kombinuje pokročilú jazdnú dynamiku, najmodernejšie technológie s krásnym retro dizajnom.

Ferrari 348 nebolo podľa mnohých odborníkov dobrým Ferrari. Niektorí dokonca vo svojich vyjadreniach zašli tak ďaleko, že 348 titulovali slovami “najhorší produkt, aký kedy vo Ferrari vznikol.” Jedným z veľkých kritikov Ferrari 348 bol aj bývalý šéf talianskej stajne Luca di Montezemelo. Ten sa ihneď po uchopení funkcie šéfa značky pustil do prepracovania tohto automobilu. Výsledkom bol model F355, ktorý, naopak, zbieral pozitívne uznania. Ak hľadáte jedno z najlepších Ferrari s motorom uprostred, F355 z roku 1994 je tá správna voľba. Ale keďže je rok 2024, môžete siahnuť aj po nádhernom restomode 355 od spoločnosti Evoluto.

Foto: Evoluto

Model 355 by Evoluto skonštruovaný v Spojenom kráľovstve spoločnosťou DRVN Advanced Engineering a navrhnutý dizajnérom Ianom Callumom sa môže pochváliť novou karbónovou karosériou, novým interiérom a rozsiahlymi možnosťami individualizácie.

Foto: Evoluto

Samozrejme, spoločnosti najprv musíte dodať pôvodné Ferrari F355. Potom začnú dôkladné úpravy pozostávajúce z mnohých krokov. Tuhosť karosérie vďaka karbónovým výstužiam vzrastie o 23 %. Všetky kritické body na podvozku sa vystužia, minimalizuje sa jeho ohyb, čo poskytuje robustný základ pre lepšiu jazdnú dynamiku.

Foto: Evoluto
Atmosférický osemvalec

Dušou auta je atmosférický vidlicový osemvalec s výkonom 420 koní, ktorého obmedzovač otáčok zasiahne pri 8500 ot./min. S viac ako 200 novými a prepracovanými komponentmi motora poskytuje dôkladne prepracovaná hnacia sústava zvýšený výkon, odozvu a spoľahlivosť 21. storočia. Spoločnosť venovala osobitnú pozornosť akustickým aj výkonnostným atribútom nového titánového športového výfukového systému. Zberače rovnakej dĺžky zlepšujú výkon tým, že zabezpečujú, aby výfukové plyny z každého valca prichádzali do zberača v rovnomerne rozložených intervaloch, čím sa zvyšuje prietok výfukových plynov a znižuje sa protitlak. To vedie ku konzistentnejšiemu tlaku vo valcoch a vyváženému výkonu. S cieľovou hmotnosťou 1250 kg sľubuje 355 by Evoluto výnimočnú obratnosť a odozvu.

Foto: Evoluto

Automobil sa vyznačuje úplne novou elektroinštaláciou a elektronickou architektúrou vyvinutou vo vlastnej réžii. Zjednodušená architektúra navyše zjednodušuje údržbu a aktualizácie a tiež ponúka jednoduchší prístup k diagnostike a opravám. Zvláštna pozornosť sa venovala aj 6-stupňovej manuálnej prevodovke. Štandardom sú brzdy Brembo, ale záujemcovia môžu siahnuť aj po karbónových brzdách CCMR. Na 19-palcových zliatinových diskoch sú obuté pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S s rozmermi 235/35 R19 vpredu a 305/30 R19 vzadu. V spoločnosti Evoluto sa rozhodli prerobiť len 55 kusov F355, cena úpravy zatiaľ nie je známa.

Exit mobile version