Domov SPRÁVY News To čo bolo? Tesla po nehode samovoľne ušla z miesta činu

To čo bolo? Tesla po nehode samovoľne ušla z miesta činu

Foto: Radu Stefan

Tak takúto nehodu ste azda ešte nevideli. Tesla Model 3 po zrážke totiž samovoľne ušla z miesta činu. Vodič nad autom nemal kontrolu.

Nehody sú, žiaľ, bežnou súčasťou cestnej premávky. Niektoré sú však bizarnejšie ako ostatné. Nehoda elektromobilu Tesla Model 3 a Jeepu Wrangler Rubicon spadá presne do tejto kategórie. Obe vozidlá totiž po incidente ušli z miesta činu. Tesla však samovoľne, vodič totiž tvrdí, že nad autom nemal po zrážke kontrolu.

Foto: Radu Stefan

Spomínaná nehoda sa udiala pred pár dňami v horách neďaleko mesta Las Vegas v americkom štáte Nevada. Video z incidentu zdieľal na sociálnej sieti Instagram používateľ cristendrummond. Zábery pochádzajú z palubnej kamery Tesly. Tá prichádzala do križovatky, keď sa zrazu oproti nej vyrútil Jeep Wrangler. Ten do pravotočivej zákruty vošiel príliš rýchlo, vďaka čomu prešiel do protismeru a čelne narazil do elektromobilu. Zatiaľ čo Wrangler javil minimálne známky poškodenia, z prednej časti Tesly bola takzvaná harmonika.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Cristen Drummond (@cristendrummond)

Tesla to zobrala do vlastných rúk a ušla

Náraz však musel spôsobiť aj nejaké poškodenie elektroniky a následné zlyhanie softvéru. Model 3 totiž po náraze samovoľne náhle zrýchlil, narazil do Jeepu a následne zabočil doľava. Vozidlo ešte pozametalo jarok pri ceste a až potom sa vodičovi podarilo auto zastaviť. Podľa informácií News 3 Las Vegas šofér elektromobilu po nehode tvrdil, že nad svojou Teslou absolútne stratil kontrolu. Keď sa však vrátil na miesto nehody, vodič Jeepu už bol dávno preč.

Tesla Model 3 po havárii
Foto: News 3 Las Vegas

Vodič Modelu 3 zároveň prezradil, že auto bolo jeho darčekom k odchodu do dôchodku a mal ho zhruba 2 roky. So svojou manželkou sa rozhodli navštíviť hory mimo Las Vegas, no výlet skončil spomínanou nehodou. Obaja sú podľa jeho slov v poriadku, až na nejaké drobné bolesti a traumy z havárie. Smutnou stranou tejto nehody je, že poisťovňa mu nepreplatí celú škodu, keďže nemal poistenie s plným krytím. Oprava ho tak bude stáť 15 až 20-tisíc dolárov A to za nehodu vôbec nemohol.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJInstagram/cristendrummond
Predchádzajúci článokVýhra, ktorá poteší. Slovák bude vďaka TANKERU tankovať celý rok zadarmo
Nasledujúci článokOctavia Combi už za 23 440 €. Škoda spustila najvyššie cenové zvýhodnenia svojich áut v histórii