Domov SPRÁVY News Čo je dôležité v letnej sezóne, ak nechcete viezť len auto?

Čo je dôležité v letnej sezóne, ak nechcete viezť len auto?

Letná motoristická sezóna je v plnom prúde. Pre mnohých sa spája s cestovaním autom na dovolenky či výlety, a mnohí si veľmi radi k autu vezú aj niečo navyše. Či už je to strešný nosič na bicykle, prípadne prívesné vozíky, prívesy či karavany. Na čom si dať záležať v letnej sezóne, a ako si vybrať ťažné zariadenie?

Všímajte si nosnosť i zaťaženie

Pri letnej sezóne často hovoríme o výletoch či dovolenkách pri mori, na ktoré sa radi vyberiete svojím autom. Čoraz obľúbenejším spôsobom prepravy i samotnej dovolenky je, že si beriete so sebou nielen batožinu. Viacerí si so sebou vozia napríklad bicykle na výlety, prípadne rovno aj prívesy či karavany, v ktorých sa môžu ubytovať.

Ak si teda vyberáte ťažné zariadenie, určite si všímajte parametre o nosnosti a maximálnom zaťažení, ktoré znesie. V praxi to znamená, že ak si teda kupujete ťažné zariadenie Octavia, tak si všimnite aj tieto spomenuté údaje, zvlášť pri letných cestách sa vám to naozaj zíde.

Bicykle na dovolenku – jednoznačne áno!

Cyklistika je čoraz obľúbenejšou aktivitou mnohých Slovákov. V letnej motoristickej sezóne sú cyklo-výlety veľmi obľúbené, tak prečo by sme si ich mali odoprieť počas dovolenky? Výhodou je, že vďaka strešnému nosiču na bicykle a vhodnému ťažnému zariadeniu môžete jednoducho zobrať svoje bicykle so sebou. Pokiaľ so sebou veziete elektrické bicykle, venujte zvlášť pozornosť spomenutej nosnosti ťažného zariadenia, vzhľadom na ich vyššiu hmotnosť.

Nekomplikujte si život

Pred kúpou ťažného zariadenia je dobré vedieť niečo aj o jeho montáži či rôznych typoch. Pokiaľ si teda napríklad vyberáte ťažné zariadenie Hyundai, je fajn si ešte predtým niečo naštudovať o tom, aké sú rozdiely medzi pevnými odnímateľnými ťažnými zariadeniami. Pri pevnom je na zadnej časti auta umiestnená klasická guľa, pri odnímateľnom poznáme typy s horizontálnym či vertikálnym čapom.

Ďalšou nevyhnutnosťou je, samozrejme, kabeláž na ťažné zariadenie, aby všetko fungovalo tak ako má z pohľadu upevnenia, a napríklad aj zadných svetiel či smeroviek, ak za sebou veziete príves či karavan.

Pri výbere typu ťažného zariadenia vnímajte svoje praktické skúsenosti a ideálne si zvoľte taký spôsob, ktorý vám nebude komplikovať život pri nasádzaní alebo odnímaní ťažného zariadenia zo svojho auta.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMôžeme len závidieť. U susedov vybudovali unikátne parkovisko
Nasledujúci článokWindows vstupuje do novej éry. Vyskúšali sme notebook, ktorý má všetko zmeniť