Domov SPRÁVY News Fiat stiahne z trhu svoje najpredávanejšie auto

Fiat stiahne z trhu svoje najpredávanejšie auto

Foto: Fiat

Vypredať sa môže už o 6 mesiacov. Nástupca bude k dispozícii pravdepodobne až koncom roka 2025.

Fiat 500 s benzínovým motorom je najpredávanejším automobilom značky na slovenskom trhu. Podľa údajov Združenia automobilového priemyslu Slovenskej republiky zaznamenal tento model za rok 2023 celkovo 339 nových registrácií. Automobilka sa však rozhodla stiahnuť toto vozidlo, ktoré sa s menšími modernizáciami predáva už od roku 2007, a v predaji zostali už len posledné skladové kusy. Druhá generácia novodobého Fiatu 500 síce už brázdi cesty dávno, ale keďže sa predáva len vo výhradne elektrickej verzii, zatiaľ nedokázala presvedčiť toľko záujemcov a z dôvodu nízkeho dopytu musel Fiat riešiť problémy aj vo svojom výrobnom závode. Pred niekoľkými mesiacmi síce predstavitelia značky vyhlásili, že kvôli nízkemu záujmu o elektromobily použijú do 500-vky aj hybridný pohon, no ten ešte musí prejsť vývojom a dôležitými testami. Hybridný Fiat 500 druhej generácie by mal byť opäť na trhu dostupný niekedy v druhej polovici roka 2025.

Fiat 500
Foto: Fiat
Posledných 125 kusov

Fiat na svojej internetovej stránke uvádza, že k dispozícii je posledných 125 kusov modelu 500 s benzínovým motorom a výbavou Dolcevita. V nej sa nachádza napríklad automatická klíma, parkovacie senzory, 7-palcový dotykový displej, 15-palcové kolesá z ľahkých zliatin, predné hmlovky, presklená strecha s roletkou či elektricky ovládané a vyhrievané spätné zrkadlá. Cena je stanovená na sumu 14 990 € a zahŕňa aj 5-ročnú záruku na 200-tisíc km. Záujemcovia môžu využiť aj operatívny alebo finančný lízing.

Fiat 500
Foto: Fiat

Na pohon slúži vozidlu litrový mild-hybridný benzínový agregát s výkonom 70 koní spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Ďalším nádejným želiezkom v ohni môže byť model Grande Panda, ktorý bol predstavený iba nedávno. Vozidlo s retro hranatými líniami stojí na podvozku Smart Car Platform a predávať sa bude s hybridným a elektrickým pohonom. Kým o EV verzii sú k dispozícii aspoň základné technické údaje, informácie o hybride zatiaľ Fiat nezverejnil. Nie sú zatiaľ známe ani slovenské ceny.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJazdca rally posadili do novej Octavie RS. Povedal, že je…
Nasledujúci článokV garáži sa vznietil nemecký elektromobil s čínskymi batériami, zhorelo 140 áut