Domov SPRÁVY News Multitisícové zľavy. Nový Qashqai je výhodnejší ako Austral

Multitisícové zľavy. Nový Qashqai je výhodnejší ako Austral

Foto: Nissan

Populárny mestský crossover Nissan Qashqai je už dostupný vo svojej modernizovanej podobe. S dizajnom inšpirovaným japonským brnením prichádza s cenníkom, v ktorom naďalej svietia niekoľko tisícové zľavy.

Nissan po prvý raz výrazným spôsobom zlacnil model Qashqai na začiatku roka 2024. Cena tohto rodinného auta so štvorvalcom, automatickou prevodovkou a navyše v najvyššej výbave klesla o dobrých 25 %. Reakcia zo strany zákazníkov na seba nenechala dlho čakať. Qashqai sa v marci po dlhých rokoch opäť dostal do TOP 10 najpredávanejších áut na slovenskom trhu.

Nissan Qashqai
Foto: Nissan

Na jar predstavil Nissan modernizovaný Qashqai s upravenou vizážou. Predná maska bola inšpirovaná vzormi starovekého japonského brnenia. Pozostáva z desiatok trojrozmerných prvkov v tvare čiarky lakovaných vysokolesklou čiernou farbou, ktoré akoby sa vznášali v priestore medzi hranou kapoty a držiakom evidenčného čísla. Spolu s užšími prednými svetlometmi pôsobí Qashqai teraz modernejšie a prémiovejšie.

Nissan Qashqai
Foto: Nissan
N-Design

Nissan Qashqai je po novom k dispozícii až v 5 stupňoch výbavy. Novinkou je športovo orientovaná výbava N-Design s presklenou strechou, 20-palcovými kolesami, viacprvkovou zadnou nápravou, dvojfarebnou karosériou, adaptívnymi Matrix LED svetlometmi, ambientným podsvietením alebo čalúnením sedadiel v kombinácii kože a Alcantary.

Nissan Qashqai
Foto: Nissan
Motory a ceny

Na výber sú naďalej dva benzínové motory v troch rôznych výkonových prevedeniach s manuálnou aj automatickou prevodovkou i voľbou pohonu všetkých kolies. Základom je mild-hybridný štvorvalec s objemom 1,3 litra s výkonom 140 koní, 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom predných kolies. Výkonnejší variant so 158 koňmi je možné zaobstarať s pohonom predných kolies a manuálnou i automatickou prevodovkou alebo pohonom 4×4 a automatom. Na vrchole tróni pohon e-Power s výkonom 190 koní a pohonom predných kolies.

Vylepšený parkovací systém

K dispozícii je 8 farieb karosérie, z toho 5 je možné kombinovať s čiernou strechou. Z technologických noviniek spomeňme vylepšený parkovací systém. Ten využíva štyri parkovacie kamery s 3D funkciou. Tá umožňuje vodičovi vidieť polohu predných kolies a vidieť celé vozidlo nielen zhora, ale aj vybrať si jeden z ôsmich rôznych vonkajších kamerových bodov, aby si mohol prezrieť vozidlo spredu, zozadu, zboku alebo z rohov. Novinkou je tiež „pamäť polohy parkovacieho miesta“, ktorá umožňuje vodičovi uložiť často navštevované parkovacie miesta. Auto ich automaticky rozpozná pomocou GPS.

Nissan Qashqai
Foto: Nissan

Qashqai je zároveň prvým Nissanom so zabudovaným balíkom Google. Po prihlásení do osobného konta Google majú vodiči prístup k obľúbeným miestam a bodom záujmu. Bezdrôtové aktualizácie zabezpečujú, že mapové informácie sú vždy aktuálne. Asistent Google umožňuje vodičovi používať hlasové povely na ovládanie ventilačného systému, vyhrievania sedadiel a čelného skla alebo navigáciu do ďalšieho cieľa.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJaguar prestane predávať autá. Potom to vypukne
Nasledujúci článokPolicajti musia osedlať elektromobily, so spaľovákmi sú pomalí