Domov SPRÁVY News Najznámejšia luxusná limuzína v problémoch, toto sa deje

Najznámejšia luxusná limuzína v problémoch, toto sa deje

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Triedy S zažíva náročné obdobie. Klesajúci predaj modelu si vyžiadal nepopulárne rozhodnutie – zníženie výroby.

Podľa údajov, ktoré zverejnila samotná automobilka, za prvé tri mesiace tohto roka dodali zákazníkom celkovo 16 900 vozidiel vrátane derivátov AMG a Maybach. To je medziročne pokles o 37 %, pričom napríklad predaj BMW radu 7 medziročne vzrástol. V druhom štvrťroku Mercedes už zverejnil len bilanciu dodávok všetkých svojich najluxusnejších modelov – Triedy S, EQS, EQS SUV a GLS. Tie dosiahli číslo 33 400 áut, čo je pokles o takmer 23 %.

Mercedes Triedy S
Foto: Mercedes-Benz

V rozhovore pre Automobilwoche hovorca spoločnosti oznámil, že Trieda S sa bude vyrábať v jednej zmene v továrni 56 v Sindelfingene. Tá už niekoľko mesiacov pracuje pod svoje možnosti, keďže Mercedes nedokáže zastaviť pokles predaja. Automobilwoche takisto v príspevku cituje jedného z dodávateľov interiérových komponentov, ktorý poznamenal, že zníženie výroby Triedy S je „katastrofa“. Zmena na jednozmennú prevádzku v Sindelfingene nadobudne účinnosť po augustových prázdninách. Zástupca Mercedesu oznámil, že časť zamestnancov podieľajúcich sa na výrobe Triedy S dostanú ďalšie úlohy súvisiace s výrobou v závode, kde sa vyrába aj EQS.

Mercedes len nedávno predstavil modernizáciu Triedy S. Generálny riaditeľ značky Mercedes-Benz Ola Källenius pri tej príležitosti vyhlásil, že spoločnosť minula na facelift oveľa viac finančných prostriedkov, než je bežne zvykom. Podrobnejšie sme sa novému modelu venovali TU.

Mercedes Triedy S
Foto: Mercedes-Benz

Len nedávno sme vás informovali o zvýšení investícií Mercedesu do vývoja spaľovacích motorov na úkor elektromobilov. V rozhovore pre Wirtschaftswoche to povedal Ola Källenius a dodal, že spaľovacie motory budú súčasťou Mercedesu aj v ďalšej dekáde. Aby však spĺňali čoraz prísnejšie emisné predpisy, sú potrebné masívne investície do ich vývoja.

Obrovské prekvapenie - AMG E53 Hybrid

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutomobilwoche
Predchádzajúci článokŠpeciálny režim na 25 km ceste: Zákaz používania bezpečnostných pásov
Nasledujúci článokSkrytá funkcia jednodňovej diaľničnej známky. Ak ju kúpite včas, ušetríte 144 eur