Domov SPRÁVY News Nový SsangYong Actyon sa inšpiroval Range Roverom a BMW

Nový SsangYong Actyon sa inšpiroval Range Roverom a BMW

Foto: SsangYong

Automobilka SsangYong, teda po novom KG Mobility, oznámila názov pre svoje nové SUV. Projekt, ktorý bol doteraz známy pod kódovým označením J120, ponesie staronový názov.

Nové mestské SUV nesie názov „Actyon“ a pokračuje tak v histórii automobilky. Prvá generácia modelu Actyon bola celosvetovým priekopníkom konceptu SUC (Sports Utility Coupe) už od roku 2005. Podľa predstaviteľov spoločnosti názov „Actyon“ symbolizuje autentickosť značky KGM ako špecialistu na SUV so 70-ročnou históriou na trhu a začiatok novej výzvy smerom k budúcej mobilite. Kórejská automobilka oficiálne otvorila predobjednávky. Očakáva sa, že oživí stagnujúci domáci trh. Model Actyon je elegantné, dynamické a moderné mestské SUV, navrhnuté tak, aby spájalo štýlovú estetiku s praktickými funkciami, ktoré zdôrazňujú všestrannosť.

SsangYong Actyon
Foto: SsangYong

Pomenovanie prvej generácie Actyonu bolo založené na spojení slov Act+Young, teda akčný a mladý. Symbolizujúce vášeň a priekopníckeho ducha a vyjadrujúce dynamiku. Nový Actyon stavia na tomto základe, pridáva k existujúcemu názvu nové významy a označuje silné zámery KGM pre nový začiatok prostredníctvom „rýchleho konania a zasvätenia“.

SsangYong Actyon
Foto: SsangYong

Vonkajší dizajn Actyonu odráža aktuálny dizajnový jazyk značky. Zahŕňa modernú a štýlovú siluetu i športové dizajnové prvky s klasickým robustným dizajnom SUV. Stelesňuje filozofiu dizajnu KGM „Powered by Toughness“ a jej rôzne smery k vylepšeniu. Dizajn prednej a zadnej časti pôsobí čistým, no mohutným dojmom, rovnako ako jeho súrodenec Torres. Bočný profil rozširuje batožinový priestor vozidla, zvýrazňuje dynamické línie a zároveň maximalizuje batožinový priestor. Actyon ďalej ponúka vnútorný priestor stredne veľkého SUV s dĺžkou 4740 mm, šírkou 1920 mm, výškou 1680 mm a rázvorom osí kolies 2680 mm.

SsangYong Actyon
Foto: SsangYong

Srdcom Actyonu je preplňovaný štvorvalec GDi s objemom 1,5 litra s maximálnym výkonom 170 koní a krútiacim momentom 280 Nm. Šesťstupňová prevodovka posiela výkon štandardne na predné kolesá. Dostupná bude aj verzia s pohonom oboch náprav. Oficiálna predpredaj KGM Actyon na domácom trhu sa začal 15. júla. Exporty sa začnú odosielať v októbri a pravidelný predaj sa začne koncom tohto roka.

Foto: SsangYong

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda mala vynález, ktorý upadol do zabudnutia príliš rýchlo. Skopírovalo ho aj BMW
Nasledujúci článokDvojitá prerušovaná čiara na ceste: Čo znamená a je tu dovolené predchádzať?