Domov SPRÁVY News 17-ročná dcéra Kena Blocka lieta vzduchom a preteká s 1070-koňovým Dodge Hornet

17-ročná dcéra Kena Blocka lieta vzduchom a preteká s 1070-koňovým Dodge Hornet

Foto: Dodge

Dodge pre sezónu 2024-205 série Nitrocross predstavuje elektrický špeciál Hornet R/T FC1-X v triede Group E s výkonom viac než 1000 koní.

Takmer 75 % fanúšikov nitrokrosových pretekov je vo veku 18 až 34 rokov, vďaka čomu je táto séria ideálnym miestom, kde môže Dodge rozšíriť svoju prítomnosť v motoristickom športe a predviesť model Hornet mladému, nadšenému publiku,“ objasnil zmysel nového pretekárskeho špeciálu Matt McAlear, CEO značky Dodge. Za volant nového vozidla sa posadí 17-ročná dcéra Kena Blocka – Lia Block spolu s dvojnásobným šampiónom skupiny E Robinom Larssonom (Švédsko), Fraserom McConnellom (Jamajka) a Andresom Bakkerudom (Nórsko). Lia Block je najmladšou šampiónkou American Rally Association a za sebou má už vystúpenia v triede Nitrocross NEXT. Zároveň je vôbec najmladšou a jedinou pretekárkou ženského pohlavia v skupine E. 32-ročný jazdec Robin Larsson je bývalý majster Európy v rallycrosse FIA ​​(2014) a získal posledné dva tituly v nitrocrossovej skupine E.

Foto: Dodge
Nitrocross

Séria Nitrocross založená americkou hviezdou motoristického športu Travisom Pastranom v roku 2020, je jednou z najrýchlejšie rastúcich motoristických disciplín v USA. Ponúka jedinečnú šou s veľkolepými skokmi a divokými driftmi v súbojoch koleso na koleso. Tímy bojujú v piatich samostatných kategóriách na čele s vedúcou triedou skupiny E. V aktuálnej sezóne čaká na tímy celkovo 10 pretekov. Fanúšikovia túto sériu nazývajú aj ako kontrolovaný chaos. Dodge je prvým výrobcom, ktorý oficiálne vstupuje do šampionátu s továrenským tímom.

Foto: Dodge

Pretekárske autá Dodge Hornet R/T FC1-X sú poháňané elektromotormi s axiálnym tokom, ktoré generujú systémový výkon 1070 koní. Aj na šotoline dokážu akcelerovať z 0 na 100 km/h za 1,5 sekundy, pričom pri zrýchlení musia jazdci čeliť preťaženiu takmer 2 g. Dodge Hornet R/T FC1-X má rúrkový podvozok, podvozok z uhlíkových vlákien, brzdový systém Alcon, elektrický posilňovač riadenia, predné a zadné dvojité lichobežníkové odpruženie R53 s nastaviteľným odklonom a nastaviteľné predné i zadné stabilizátory.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lia Block (@liakblock)

Špeciál pre Nitrocross Group E bol vyvinutý a bude prevádzkovaný spoločnosťou Dreyer & Reinbold Racing, dlhoročným tímom IndyCar, ktorý je aktuálne aj víťazom minuloročného šampionátu Group E so sídlom v Indiane. Spoločnosť Dreyer and Reinbold bola založená v roku 1999 predajcom áut v Indianapolise Dennisom Reinboldom. Tím Dreyer & Reinbold Racing doteraz úspešne kvalifikoval 48 jazdcov na slávne preteky Indy 500.

2023 Nitrocross Oklahoma | Group E Final - Saturday

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Dodge
Predchádzajúci článokMotoristi, buďte v obraze. NDS iba tento mesiac uzavrie 9 diaľničných tunelov
Nasledujúci článokMôžu vás pokutovať za rýchlosť hneď za značkou obce? Koľko máte na spomalenie?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here