Domov SPRÁVY News Lucid pripravuje lacnejší elektrický crossover

Lucid pripravuje lacnejší elektrický crossover

Foto: Lucid Motors

Lucid Motors pracuje na svojom treťom modeli. Bude ním elektrický crossover a automobilka sľubuje nižšiu cenu v porovnaní s jej doterajšími vozidlami.

Málokto vie, že americká spoločnosť Lucid Motors bola založená už v roku 2007. Vtedy sa však venovala len výrobe batérií a pohonných jednotiek pre výrobcov elektrických vozidiel. Pred niekoľkými rokmi sa však rozhodli, že aj oni postavia vlastný elektromobil. V decembri 2016 tak odhalili prototyp modelu Air, pričom sériová výroba odštartovala v roku 2021. Ten sa stal jedným z najkomplexnejších elektrických vozidiel na trhu a po nedávnom upgrade pohonnej jednotky by mal byť dokonca najefektívnejším elektromobilom sveta.

Foto: Lucid Motors
Do portfólia pribudne tretí model

Netrvalo dlho a Lucid predstavil v roku 2023 svoj druhý model, ktorým je elektrické SUV s názvom Gravity. Jeho produkcia by mala odštartovať ešte tento rok. Americká značka sa taktiež rozhodla expandovať aj na európsky trh a svoju púť na starom kontinente začnú v Nemecku. Problémom vozidiel Lucid však bola extrémne vysoká cena. Na domácom trhu štartuje základný variant Air Pure na sume 69 900 dolárov, pričom vrcholná verzia Sapphire začína na cene až 250 500 dolárov. Lucid sa preto rozhodol, že predstaví nový, v poradí tretí model, ktorý by bol cenou dostupnejší širšiemu spektru zákazníkov.

Ľudová cena? Vôbec nie

Pôjde o elektrický crossover a značka nás už vábi prvým záberom na svoju novinku, ktorá je však ešte zahalená rúškom tmy. Nový model sa v hierarchii zaradí pod modely Air a Gravity a bude sa snažiť priblížiť značku aj smerom k bežným zákazníkom. Tento cieľ však úplne nekorešponduje s plánovanou cenou. Tá by totiž mala štartovať na úrovni 50 000 USD, čo zrovna nie je cenovka pre bežných ľudí.

Spoločnosť Lucid Motors pripravuje elektrický crossover
Foto: Lucid Motors

Nový crossover vyzerá na zverejnenej fotke o niečo športovejšie ako Gravity. Zdá sa, že v prednej časti sa novinka dokonca opticky trochu odchyľuje od štýlového ducha modelov Air a Gravity, no počkajme si až na finálne odhalenie celého vozidla.

Lucid tvrdí, že nový model, ktorého meno zatiaľ nepoznáme, sa začne vyrábať niekedy v roku 2026. Automobilka dúfa, že využije svoje skúsenosti v oblasti účinnosti a nákladov a ponúkne elektrický crossover s rovnakým dojazdom ako konkurencia, no s použitím menšej batérie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJLucid Motors
Predchádzajúci článokPrieskum Enedis: 91 % majiteľov elektromobilov je spokojných
Nasledujúci článokŠtvorkolesový miláčik Slovákov oslavuje 25 rokov

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here