Domov SPRÁVY Doprava AKTUÁLNE FOTO: V Bratislave vytrhalo storočné stromy, zničili celé ulice

AKTUÁLNE FOTO: V Bratislave vytrhalo storočné stromy, zničili celé ulice

Nepriaznivé počasie naďalej trápi Bratislavu. K neutíchajúcemu dažďu sa v noci a nadránom pridal aj silný vietor, ktorý vyvrátil množstvo stromov a konárov. Jednou z najpostihnutejších častí je Ružinov, konkrétne okolie ulíc Bajzova a Ondavská.

Na Bajzovej ulici počas noci spadol masívny strom, zatarasil celú ulicu. Hasiči dorazili na miesto pomerne rýchlo, strom spadol už krátko po druhej hodine v noci. V okolí zimného štadióna však spadli ďalšie stromy.

Popadané stromy na Bajzovej ulici v Bratislave
Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
Popadané stromy na Bajzovej ulici v Bratislave
Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš

Vyvrátilo aj niekoľko okolitých stromov, oblasť je známa hustou koncentráciou vysokých stromov, ktoré v lete vytvárajú príjemný tieň.

Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš

Podobná situácia je aj v západnej časti mesta

Polícia na sociálnej sieti vyzýva vodičov, aby jazdili opatrne, prípadne nejazdili vôbec, ak to nie je nevyhnutné. Podjazd v Mlynskej doline smerom od Patrónky k ZOO je z dôvodu zatopenia neprejazdný. ZOO je z dôvodu nepriaznivého počasia až do odvolania zatvorená. V Záhorskej Bystrici sú neprejazdné ulice Bratislavská a Gbelská. V Devínskej Novej Vsi je neprejazdná ulica Istrijská. Naďalej zostávajú neprejazdné ulice Viedenská a Devínska v Bratislave. Prejazd týmto úsekom je uzatvorený hliadkami PZ ako aj dopravným značením v úseku od výjazdu na Dlhé Diely až po mestskú časť Devín. Veľmi ťažko prejazdné sú cesty medzi Borinkou, Pernekom a Stupavou.

Popadané stromy na Devínskej ceste v Bratislave
Devínska cesta je obojsmerne neprejazdná. Foto: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj

 

Časť diaľnice D2 v blízkosti výjazdu na Zohor v smere z Bratislavy je zaplavená, v tomto úseku preto znížte svoju rýchlosť.

Vyvrátený strom na Krížnej. Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
Vyvrátený strom na ulici Ambrosova v Petržalke
V Petržalke na Ambrosovej ulici spadol strom na bytový dom. Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš

 

Vyvrátené stromy na Trnavskom mýte

V parčíku medzi podchodom na Trnavskom mýte a vstupom do nákupného centra Centrál, vietor v kombinácii s intenzívnym dažďom vyvrátil takmer všetky stromy. Okolie je uzavreté, stromy spadli aj na trakčné vedenie električkovej trate. Električky tak nepremávajú.

Popadané stromy na Trnavskom mýte v Bratislave
Vietor vyvrátil stromy pri Trnavskom mýte. Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš

Strom padol aj na parkovisku pri Paneurópskej vysokej škole na Tomášikovej, na Ružinovskej aj na chodník pri Štrkoveckom jazere. Komplikovaná situácia je aj smerom na Kolibu. Cesta na Kamzík je uzavretá. Na Miletičovej spadlo trolejové vedenie. Sprejazdnenie bude trvať aj niekoľko dní. Doprava je riešená alternatívne, prostredníctvom autobusových liniek. Mestská časť Bratislava – Ružinov vyzýva obyvateľov, aby radšej zostali doma. Spadnúť totiž môžu ďalšie stromy.

Na Miletičovej spadlo trolejové vedenie, tento úsek je neprejazdný.
Na Miletičovej spadlo trolejové vedenie, tento úsek je neprejazdný. Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
Popadané stromy na Karadžičovej v Bratislave
Padnuté stromy na Karadžičovej. Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
Padnuté stromy na Karadžičovej. Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
V Ružovej doline spadol strop, poškodil pod ním stojace vozidlo. Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš
V Ružovej doline spadol strop, poškodil pod ním stojace vozidlo. Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš

Zatiaľ najhoršia situácia je na Záhorí. Mnohé úseky ciest medzi mestami a obcami sú zatopené alebo neprejazdné kvôli popadaným stromom. Odrezaní od sveta sú momentálne obyvatelia Borinky. Príjazd smerom do Stupavy je uzavretý. Kuchyňu zaplavila voda z miestnej priehrady. Neprejazdná je aj cesta k Lozorna smerom na Rohožník i komunikácia z Kuchyne smerom na Pernek. Uzavreté sú cesty druhej triedy medzi Myjavou a Podbrančom, Skalicou a Zlatníckou dolinou, most medzi Skalicou a Holíčom, cesta medzi Sobotišťom a Vrbovcami aj medzi Borským Mikulášom a Lakšárskou Novou Vsou.

Mnohé cesty na Záhorí sú celé pod vodou. Foto: Facebook/Bratislavský kraj

Exminister vnútra Roman Mikulec na svojom Facebooku zverejnil fotografiu, na ktorej sa majú nachádzať vládne limuzíny, ktoré ohrozuje vysoká hladina vody. Ministerstvo vnútra podalo vysvetlenie prostredníctvom účtu Hoaxy a podvody – Ministerstvo vnútra SR. Podľa zverejneného statusu má ísť o staré autá, ktoré sú vyradené a nepoužiteľné.

Foto: Facebook/Roman Mikulec

Stupava vyzýva obyvateľov, aby sa pripravili na evakuáciu

Voda v Stupave zaplavila Kaštieľsky park. Cestné komunikácie a ulice zaplavuje voda zo Stupavského potoka. Situácia je vážna – mesto vyzýva obyvateľov, aby boli pripravení na prípadnú evakuáciu. Neprejazdné sú ulice Záhradná, Agátová, Marcheggská, Bitúnková, Nová, Medzipotočná, Líščia, Mlynská, Budovateľská aj Železničná. Evakuačné stredisko sa nachádza na základnej škole.

Mnohé ulice v Stupave sú pod vodou. Mesto vyzýva obyvateľov, aby sa pripravili na prípadnú evakuáciu. Foto: Facebook/Stupava oficiálna stránka mesta

Kritická situácia je aj v Čadci. Polícia preventívne uzatvorila premávku na niekoľkých mostoch. Pod vodou sa ocitlo niekoľko priemyselných podnikov. Hladina rieky Kysuce však už začala klesať. Keďže pri povodni došlo k prieniku splaškovej vody do okolitej pôdy, mesto upozorňuje občanov na možnú kontamináciu studní, pôdy a úrody v záhradách a potrebe obmedziť využívanie kanalizácie z dôvodu správnej činnosti čističky odpadových vôd. Na to, aby občania nepoužívali vodu zo studní, upozornil aj Tomáš Taraba obyvateľov západného Slovenska. Západoslovenská distribučná informuje, že momentálne je na západnom Slovensku bez elektriny približne 5000 odberných miest. Hlavnou príčinou vzniku porúch sú popadané stromy a konáre na vedeniach.

Prerušené vlakové a autobusové spojenie medzi Bratislavou a Viedňou

Železničná spoločnosť Slovensko upozorňuje cestujúcich, že na základe informácií od rakúskeho dopravcu ÖBB bola do odvolania medzi Bratislavou a Viedňou prerušená osobná železničná doprava. Záplavami bola postihnutá aj cestná infraštruktúra, takže nie je možné na tomto úseku zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu.

Našli sme najlepšiu rodinnú dodávku na Slovensku? - Nissan Townstar 2024

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 18

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠtvorkolesový miláčik Slovákov oslavuje 25 rokov
Nasledujúci článokTEST Mercedes-Benz CLE – kabrio do každého počasia