Domov SPRÁVY News Hrôzostrašná nehoda, Lancia 037 vletela do davu divákov

Hrôzostrašná nehoda, Lancia 037 vletela do davu divákov

Na talianskej motoršou havaroval rally špeciál Lancia 037. Incident si vyžiadal niekoľko zranených divákov.

Lancia 037 patrí k absolútnym ikonám rally športu. Taliani s ňou debutovali na majstrovstvách sveta rally v roku 1982 v rámci legendárnej Skupiny B. Išlo o zadokolku s motorom uloženým uprostred, 5-stupňovým manuálom a hmotnosťou len 960 kg. Nasledujúcu sezónu síce Audi prišlo s revolučným pohonom všetkých kolies, no Lancii sa napriek svojej nevýhode podarilo vyhrať pohár konštruktérov. Lancia 037 sa tak historicky stala vôbec posledným vozidlom s pohonom zadných kolies, ktorému sa podarilo získať titul vo WRC. Odvtedy svetu rally vládnu štvorkolky.

Foto: Girardo&Co

Tento krásny rally špeciál sa pred pár dňami objavil aj na motoršou, ktorá sa konala v talianskom Turíne. Pri exhibičnom prejazde námestím, ktoré lemovali diváci, však vodič Lancie 037 stratil kontrolu nad vozidlom. Fanúšikom chcel očividne ukázať zrýchlenie krásnej Lancie, no nezvládol riadenie a s rally špeciálom skončil v dave divákov. Incident sa, našťastie, odohral v nízkej rýchlosti a nehoda tak nemala fatálne následky.

6 ľudí previezli do nemocnice

Podľa dostupných informácií od MSN sa pri nehode zranilo 12 ľudí. Väčšina z nich utrpela len drobné zranenia, no jedna žena utŕžila zlomeninu nohy a bola prevezená do nemocnice. Spolu s ňou previezli do nemocnice na ďalšie vyšetrenie aj ďalších päť zranených osôb. Ostatní účastníci nehody boli ošetrení na mieste.

Incidente Lancia Rally 037 a Torino, durante la sfilata del Salone Auto

Vodiča Lancie 037, ktorého totožnosť zatiaľ nie je verejnosti známa, v súčasnosti vyšetruje miestna polícia, uvádza MSN. O obvineniach sa nateraz nehovorí, ale dá sa povedať, že šofér si narobil problémy. K dispozícii nie sú ani žiadne aktuálne informácie o stave ikonického rally vozidla. Podľa rýchlosti nárazu sa však očakáva len menšie poškodenie.

S historickými pretekárskymi vozidlami, ako je táto Lancia, treba narábať s rešpektom. Aj skúsených vodičov dokážu za volantom nachytať, čo sa pravdepodobne stalo aj v tomto prípade. Zároveň z nehody plynie ponaučenie, že predvádzanie sa za volantom môže mať aj katastrofálne následky. V tomto prípade sa to našťastie obišlo len s menšími zraneniami, no častokrát podobné incidenty končia aj fatálne.

Crash incidente salone dell’auto Torino salone auto Torino lancia 037 contro il pubblico

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFWD, RWD, 4×4: Výhody, nevýhody, rozdiely
Nasledujúci článokNa diaľnici už len do 50 km/h. Krajina pristupuje k absurdnému obmedzeniu vodičov

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here