Domov SPRÁVY News Auto ako kancelária. Manažéri z neho odrobia štvrtinu pracovného času

Auto ako kancelária. Manažéri z neho odrobia štvrtinu pracovného času

Foto: Škoda

Prieskum agentúry Focus pre Škoda Auto Slovensko potvrdil trend, že manažéri často pracujú mimo kancelárie, najmä z auta. Vo väčšine prípadov pritom nesedia na zadných sedadlách, ale za volantom. Okrem telefonovania vybavujú aj maily či vyhľadávajú informácie. 

Manažéri v súkromných firmách na Slovensku priemerne počas bežného týždňa odpracujú 50 hodín. Z toho v aute až 13 hodín, čo je štvrtina z celkového odpracovaného času. Sedem z desiatich manažérov je presvedčených, že prácou v aute ušetria čas, ktorý by museli práci obetovať v kancelárii. Väčšina sa pritom stotožňuje s tým, že trendom moderných manažérov je čoraz častejšia práca mimo kancelárie. Najčastejšie v aute pritom vybavujú pracovné telefonáty, vyhľadávajú informácie či posielajú emaily. O tom, že má veľmi dobre pripravené vozidlo na prácu z neho, je presvedčená štvrtina opýtaných (27 %), ďalších 47% hodnotí jeho pripravenosť ako „celkom dobrú“.

Dôležitá súčasť pracovného dňa

„Pre šesť z desiatich opýtaných je dôležité mať možnosť pracovať v aute, respektíve z auta (60 %). V prostredí tých, ktorí odpracujú v aute týždenne 11 a viac hodín tento podiel predstavuje dokonca 89 %. Až sedem z desiatich manažérov je presvedčených, že prácou v aute ušetrí čas, ktorý by musel dohnať prácou v kancelárii. S týmto tvrdením určite alebo skôr súhlasí 70 % opýtaných. V prostredí tých, ktorí odpracujú v aute týždenne 11 a viac hodín je podiel súhlasných odpovedí až 92 %,“ približuje Martin Slosiarik, riaditeľ agentúry Focus.

manažéri často vybavujú pracovné veci z auta
Foto: Škoda

Väčšina oslovených súhlasí s tvrdením, že „vo svete je trend, kde moderní manažéri čoraz častejšie pracujú mimo kancelárie“. Určite alebo skôr s tým súhlasilo osem z desiatich opýtaných (84 %). O rozšírenosti práce manažérov mimo kancelárie na Slovensku je presvedčených šesť z desiatich respondentov (62 %). Vysokú mieru podpory má v prieskume aj tvrdenie, že „mimo kancelárie – teda zmenou prostredia, napr. na chate, v parku, v kaviarni, alebo inom mieste – sa dá prísť na lepšie riešenia ako v kancelárii“. Určite alebo skôr s ním súhlasí 61 % opýtaných. V prostredí tých, ktorí odpracujú v aute týždenne 11 a viac hodín je podiel súhlasných odpovedí až 73 %.

„Aj dáta z najnovšieho prieskumu nám jasne ukazujú, aké dôležité je v dnešnej dobe pre manažérov byť flexibilným a samozrejme dostatočne mobilným presunúť sa na pracovné stretnutia alebo aj na inšpiratívne miesta, kde dokážu byť napríklad ešte tvorivejší. Je preto veľmi podstatné, aby mali pre tento účel k dispozícii prostriedky, samozrejmosťou by malo byť moderné, spoľahlivé, bezpečné, pohodlné, priestranné a technologicky výborne vybavené vozidlo,“ komentuje Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

manažéri vybavujú z auta najmä telefonáty, žena sedí na zadnom sedadle auta a telefonuje
Foto: Škoda

Vo vozidle riešia primárne hovory, často si sami aj šoférujú

Najčastejšie uvádzanou aktivitou manažérov v aute je telefonovanie. Veľmi často resp. často to robia v aute viac ako tri štvrtiny opýtaných (77 %). Nasledujú pracovné činnosti ako vyhľadávanie informácií (v celej vzorke 38 %), posielanie emailov (26 %), konferenčné hovory s viacerými ľuďmi (v celej vzorke 23%) alebo príprava dokumentov a podkladov (20 %).

60 % opýtaných sama šoféruje počas práce v aute/z auta. Takmer tretina (29 %) musí veľmi často alebo často počas šoférovania odstaviť auto na benzínke alebo odpočívadle, aby si urobili nejakú prácu, ktorú nevedia urobiť počas šoférovania – veľmi často takúto situáciu zažíva 8 % opýtaných, dosť často ďalšia pätina (21 %). Ďalšia takmer polovica manažérov (46 %) to robí aspoň z času na čas.

Reprezentatívny prieskum exkluzívne pre Škoda Auto Slovensko realizovala agentúra Focus medzi manažérmi súkromných firiem nad 20 zamestnancov v SR. Dotazovaných bolo 319 respondentov formou osobných rozhovorov v období 7. 8. – 15. 8. 2024.

Telefonovanie počas šoférovania na hlasný odposluch, je to dovolené?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Škoda Auto Slovensko
Predchádzajúci článokNemecký trh odmieta elektromobily, kríza v priemysle sa prehlbuje
Nasledujúci článokNezabudnite odbočiť: Už za pár dní zmenia spôsob, akým sa dostanete z D1 do Žiliny

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here