Domov SPRÁVY News Ľudia sú v šoku, čerpacím staniciam zakázali predávať naftu

Ľudia sú v šoku, čerpacím staniciam zakázali predávať naftu

Foto: Total Energies

Zákaz predaja automobilov so spaľovacími motormi vypúšťajúcimi emisie by mal v Európskej únii začať platiť v roku 2035. Niektoré samosprávy však v ochrane životného prostredia a zdraví obyvateľov zachádzajú podstatne ďalej. Vedenie mesta Paríž sa rozhodlo zakázať predaj nafty na 4 veľkých pumpách na mestskom obchvate.

V Paríži snáď majú viac čerpacích staníc na naftu, možno si poviete, takže by z toho až taká tragédia byť nemusela. Podľa francúzskych médií však dotknuté štyri prevádzky predstavujú až polovicu celkového objemu predaja nafty v celom Paríži. Vedenie mesta tak pokračuje v útokoch na vodičov spaľovacích vozidiel, špeciálne teda na automobily s naftovými motormi. Pritom to nebolo tak dávno, čo francúzske automobilky používali dieselové agregáty v prakticky každom svojom vozidiel, vrátane tých najmenších. Dlhodobým plánom mesta je úplne odstrániť dieselové autá z mestských ulíc.

Francúzski kolegovia však upozorňujú, že opatrenie zasiahne najmä ľudí žijúcich na predmestí alebo na vidieku, ktorí sa na cestách spoliehajú na dieselové autá.

Starostka Paríža Anne Hidalgová len prednedávnom presadila zníženie rýchlostného limitu na obchvate Périphérique na 50 km/h. Všetky tieto opatrenia majú za cieľ znížiť emisie vozidiel, ktoré podľa štatistík spôsobujú v Paríži 8000 úmrtí z dôvodu respiračných chorôb pre nízku kvalitu ovzdušia.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKrádež v štýle filmu 60 sekúnd. Nissanu ukradli vzácne GT-R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here