Domov SPRÁVY News Radšej naraziť do protiidúceho auta ako nabrať chodca (VIDEO)

Radšej naraziť do protiidúceho auta ako nabrať chodca (VIDEO)

Veta z titulku je poučkou každej defenzívnej jazdy. Ako to vyzerá v skutočnosti, ukazuje nasledujúce video.

Už pri rýchlosti 30 km/h môže chodec pri strete s autom utrpieť vážne zranenia, prípadne zraneniam môže aj podľahnúť. Inštruktori školy bezpečnej jazdy preto odporúčajú v oblastiach s vysokou frekvenciou chodcov jazdiť pomaly, obozretne a čo najbližšie k stredovej čiare. V prípade, ak vám chodec skríži cestu alebo padne pod kolesá, odporúčajú strhnúť volant do protismeru jazdy. Pri rýchlosti okolo 30 km/h totiž z dnešných moderných áut pri čelnej zrážke s podobne rýchlo idúcim vozidlom oproti vyviaznete nanajvýš so škrabancami. Teda pokiaľ ste správne pripútaný bezpečnostným pásom a v aute nemáte namontované smrtiace airbagy.

Okolnosti na chodníkoch sú totiž neraz nepredvídateľné, čo dokazuje aj video z Rumunska, konkrétne z centra mesta Brašov, ktoré zachytáva Teslu, ktorej pod kolesá spadol muž. Podľa očitých svedkov zakopol o dieru na chodníku a spadol na vozovku, kadiaľ práve prechádzala 39-ročná žena. Z videa nie je zrejmé, či vyhýbací manéver iniciovala vodička Tesly, alebo tak urobilo auto samé, ale okamžite nasledoval náraz do protiidúceho vozidla značky Audi. Chodec, zahraničný turista, sa po incidente postavil na nohy a neskôr utrpel šok, keď videl, aké následky mala dopravná nehoda. Vodička z Tesly neutrpela žiadne zranenia, ale vodič Audi utrpel poranenia hlavy a ruky. Musel byť hospitalizovaný v nemocnici. Na mieste je predpísaná maximálna rýchlosť 30 km/h. Miestna polícia začala vyšetrovanie, aby zistila presné príčiny incidentu.

Dashcam Moments - Pedestrian Fall Causes Car Crash

Neexistujú žiadne informácie o tom, či Tesla mala aktivovanú funkciu Full Self-Driving alebo nie. Ak sa tak stalo, chodcovi, ktorý sa potkol na chodníku, to evidentne zachránilo život. Ak nie, žena šoférujúca Teslu mala úžasne rýchlu reakciu. Video dokazuje, že za volantom treba byť neustále ostražitý, nerozptyľovať sa mobilným telefónom, dodržiavať maximálnu povolenú rýchlosť a mať obe ruky na volante.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDopyt po jazdenkách rastie, každý deň predajú 320 áut
Nasledujúci článokUltimatívny test na autobahne. Akú spotrebu má Superb 2,0 TDI pri 180 km/h?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here