Domov SPRÁVY News Nečakané prekvapenie – Škoda Fabia RS 2024

Nečakané prekvapenie – Škoda Fabia RS 2024

Foto: Škoda Spain

Na 59. ročníku Rallye RACC-Costa Daurada bola predstavená Škoda Fabia Rally2 od “Rocket” Suárez. Ide o prísne limitovanú edíciu určenú výhradne pre španielsky trh s limitom len 100 kusov.

Limitovaná edícia Fabia Rally2 od “Rocket” Suárez sa predáva vo farbe Mamba Green, ktorá je typická pre súčasné RS modely značky Škoda. Zároveň odkazuje na farbu súťažného špeciálu Fabia RS Rally2, s ktorým preteká posádka José Antonio Suárez a Alberto Iglesias Pin v S-CER. Cestný model obsahuje športové odpruženie znížené o 15 mm a tiež posilňovaciu súpravu od firmy ABT Sportsline, vďaka ktorej benzínový štvorvalec 1,5 TSI spojený so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou DSG dosahuje výkon 190 koní (140 kW) a krútiaci moment 290 Nm. Stáva sa tak vôbec najvýkonnejšou Fabiou súčasnej generácie.

Škoda Fabia RS Rally2
Foto: Škoda Spain

Česť pre Suáreza

Pre mňa je to česť, som veľmi nadšený. Škoda po mne pomenovala jedinečný model, ktorý kopíruje auto, s ktorým pretekáme, a oslavuje ťažko vybojované víťazstvá v španielskych majstrovstvách v rely. Bezpochyby je to veľká motivácia zopakovať víťazstvo v tejto sezóne, a to v šampionáte jazdcov aj konštruktérov,” hovorí José Antonio “Cohete” Suárez.

Škoda Fabia RS Rally2
Foto: Škoda Spain

Vyzerá naozaj exkluzívne

Okrem spomínaných vylepšení obsahuje Škoda Fabia 17-palcové kolesá OZ Racing Superturismo WRC v čiernej farbe, pneumatiky Michelin Pilot Sport 5, zadný spojler a zadné blatníky v matnej čiernej farbe. Decentne sú na karosérii zobrazené odznaky ABT, Rally2 a logo “Rocket” Suárez, ako aj vavrín označujúci víťazstvá v španielskom šampionáte Rally Super, ktorý sa nachádza na zadnom stĺpiku. V kabíne vynikajú čierne športové sedadlá, trojramenný športový multifunkčný volant s pádlami s logom Rally2 a identifikačný štítok s číslom limitovanej edície a podpísaný José Antoniom Suárezom.

Škoda Fabia RS Rally2
Foto: Škoda Spain

Nebude to lacné

Limitovanú edíciu modelu Škoda Fabia Rally2 by “Rocket” Suárez je možné objednať na webovej stránke Škoda Spain a je k dispozícii za odporúčanú cenu 30 900 eur. Prvé kusy sa dostanú na trh do konca prvého štvrťroka 2025. Zákazníci, ktorí si objednajú limitovanú edíciu Fabia Rally2 od “Rocket” Suarez, budú mať ako motiváciu jedinečnú príležitosť zúčastniť sa exkluzívneho podujatia s astúrskym jazdcom a sadnúť si na sedadlo spolujazdca pretekárskeho vozidla Fabia RS Rally2.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJŠkoda Spain
Predchádzajúci článokRecyklácia batérií naberie nový rozmer. Mercedes otvoril novú supertováreň
Nasledujúci článokKia Niro Tri-Fuel udivuje dojazdom. Niekto toľko nenajazdí ani za mesiac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here