Domov SPRÁVY Elektromobilita Mercedes me Charge zahŕňa viac ako 2 milióny nabíjacích bodov

Mercedes me Charge zahŕňa viac ako 2 milióny nabíjacích bodov

Výrobca automobilov Mercedes-Benz neustále rozširuje svoju nabíjaciu sieť a v októbri dosiahol viacero míľnikov. Nabíjacia sieť Mercedes me Charge teraz celosvetovo zahŕňa viac ako 2 milióny nabíjacích bodov od viac ako 1 600 rôznych prevádzkovateľov nabíjacích staníc.

Nejde výhradne len o mimoriadne vysoký počet nabíjacích bodov, ale aj o samotný nabíjací výkon. Z 2 miliónov nabíjacích bodov je približne 250 000 vysokovýkonných rýchlonabíjacích bodov s výkonom minimálne 150 kW. Sieť Mercedes me Charge patrí k najrýchlejšie rastúcim nabíjacím sieťam: v roku 2024 bolo mesačne integrovaných v priemere 55 000 nových nabíjacích bodov – toľko ako nikdy predtým. Podiel vysokovýkonných rýchlonabíjacích stojanov od začiatku roka 2024 narástol mimoriadne rýchlo o 55 percent, podiel nabíjacích stojanov so striedavým alebo jednosmerným prúdom s výkonom menej ako 150 kW sa zase zvýšil o 31 percent.

Foto: Mercedes-Benz

Nemecko je takmer úplne pokryté

V Nemecku služba Mercedes me Charge spája viac ako 800 rôznych prevádzkovateľov s približne 150 000 nabíjacími bodmi, čo zodpovedá približne 98 percentám verejných nabíjacích bodov v tejto krajine. Nabíjacia sieť ponúka jednoduchý prístup k približne 20 000 vysokovýkonným rýchlonabíjacím stojanom, ktoré sú v celej spolkovej krajine rozdelené v 6 000 lokalitách. „Hustá nabíjacia sieť Mercedes me Charge poskytuje našim zákazníkom pocit istoty, pokiaľ ide o ďalšiu možnosť nabíjania, a tým pádom aj dojazd. Celý priebeh nabíjania je jednoduchý a intuitívny. S jednou zmluvou o nabíjaní sa používatelia môžu obslúžiť na nabíjacích stojanoch rôznych prevádzkovateľov vždy rovnako jednoduchým a dobre známym spôsobom.

Mercedes me Charge
Foto: Mercedes-Benz

Argumentom sú nesporné výhody

K funkciám služby Mercedes me Charge patrí hlavne inteligentné plánovanie trasy. Navigácia vypočíta časovo efektívnu trasu vrátane zastávok na nabíjanie alebo navedie k ďalšiemu nabíjaciemu bodu v okolí a v cieľovej lokalite. Ďalej je to jednoduchá autentifikácia. Autentifikácia na nabíjacom stojane prebieha vždy rovnako jednoducho a dobre známym spôsobom prostredníctvom displeja systému MBUX, aplikácie Mercedes-Benz, karty RFID alebo funkcie Pripojiť a nabíjať (Plug & Charge) u spolupracujúcich prevádzkovateľov nabíjacích stojanov. Transparentné náklady sú ďalšou významnou výhodou. Pred nabíjaním sú zreteľne zobrazené presné ceny nabíjania za kilowatthodinu alebo minútu, pri plne elektrických vozidlách aj predpokladané náklady až po dosiahnutie maximálneho stavu nabitia. Zaručené budú pevné ceny nabíjania.

ssangyong-torres-evx

V Európe môžu zákazníci nabíjať svoje vozidlá za atraktívne pevné ceny striedavého/jednosmerného prúdu. V neposlednom rade pochádza elektrický prúd z obnoviteľných zdrojov energie. Mercedes-Benz v Európe, USA a Kanade prostredníctvom osvedčení o pôvode energie zabezpečuje, že do elektrickej siete natečie ekvivalentné množstvo prúdu z obnoviteľných zdrojov energie na nabíjanie prostredníctvom služby Mercedes me Charge, pokiaľ ešte nie je k dispozícii elektrický prúd z obnoviteľných zdrojov energie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Mercedes-Benz
Predchádzajúci článokSpaľovák, ktorý netreba tankovať. Presvedčí aj odporcov e-áut?
Nasledujúci článokKarta sa otáča, hybridov sa predáva viac ako benzínových áut

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here